Fatih Koleji'nden çift dilli Eğitim uygulaması

Eğitimde 30.yılını doldurmuş olan, 'Türkiye için dünya ile yarışma' ilkesiyle ülkemizi uluslararası alanda başarılarıyla temsil eden Silivri Fatih Koleji okul öncesi eğitimde 'Bilingual' çift dilli eğitimi hayata geçirdi.

Fatih Koleji'nden çift dilli Eğitim uygulaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimde 30.yılını doldurmuş olan, “Türkiye için dünya ile yarışma” ilkesiyle ülkemizi uluslararası alanda başarılarıyla temsil eden Silivri Fatih Koleji okul öncesi eğitimde “Bilingual” çift dilli eğitimi hayata geçirdi.

Fatih Koleji İngilizce Bölüm Başkanının yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;

“Son yıllarda yapılan araştırmalar dil ediniminin en aktif sürecinin 0-6 yaş arasında olduğunu ve 6 yaşından sonra giderek azaldığını göstermiştir. Çünkü insan beyni doğumdan itibaren dili öğrenmeye programlanmıştır. 6 yaşına kadar dillerin tıpkı anadilleri gibi doğal olarak, çaba sarf etmeden ve çocuğun genel gelişimiyle paralel olarak öğrenilmesi iki dili neredeyse eşit derecede bilmelerini sağlamaktadır.


Burada amaçlanan çift dilli eğitim programıyla öğrencilere erken yaşlarda ikinci bir dili ana dili gibi öğretmek olduğunu vurguladı. Günlük eğitim programının ikiye bölünerek hem ana dilde hem de ikinci dilde verildiği sistemde öğrenciler müfredatın yanı sıra yabancı dili de başarıyla edinmektedirler.


“Çift Dilli İngilizce Eğitim Programı” gereği çocuklar anasınıfında anadili İngilizce olan yabancı öğretmenlerle anaokulu eğitim programını İngilizce işleyerek günlük hayatta İngilizceyi duyma ve kullanma imkânına sahip olurlar. Dilsel ortamın sağlandığı anaokulumuzda İngilizce sadece derslerle sınırlı kalmamış, çocuklarımızın tüm okul yaşamlarının içine doğal bir şekilde katılmış olur.


Anasınıfında haftada 15 saat İngilizce

Haftalık 15 saatlik İngilizce müfredat çerçevesinde konular ve temalar basit, eğlenceli, seviyelerine uygun konuşma ve dinlemenin ağırlıkta olduğu aktivitelerle verilerek öğrencilerin dili sevmeleri ve yaşayarak öğrenmelerini hedefliyoruz.

İngilizce öğretmenlerimiz İngilizce dersleri dışında sınıflarıyla serbest zaman diliminde, kahvaltı ve öğle yemeklerinde ve diğer çalışmalarında da birlikte olurlar. Zengin ve çeşitli materyaller ile desteklenen ve anadili programına paralel işleyen program ile çocukların İngilizceyi edinmeleri sağlanır.”