Fatih Mahallesi'nde Plan Toplantısı Yapıldı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, askı süreci devam eden 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı hakkında Fatih Mahallesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Fatih Mahallesi'nde Plan Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi onayının ardından bir ay süreyle askıya çıkarılan, Silivri Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı hakkında Silivri Belediyesi tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Fatih Mahallesi Havuzlu Meydan’da düzenlenen toplantıda konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Mahallemizin planlarının askı sürecindeyiz. 24 yıl süren zor bir süreçti. Tarihi sit alanı olduğu için daha da dikkatlice yürütülen bir süreç oldu ve çok şükür tamamlandı. Bugün önce bilgileneceğiz, sonra değişiklik olması gereken yerler varsa itirazlarımızı yapacağız. Parsel parsel yerinizin imar durumu hakkında bilgi ve çıktı alabileceğiniz şekilde bir çalışmayla teknik arkadaşlarımızla birlikte sorularınızı yanıtlayacağız” dedi. Işıklar konuşmasında ilçe genelinde devam eden ve yeni yıl itibariyle başlayacak olan projeler hakkında bilgiler verdi.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ FATİH MAHALLESİ’NDEN BAŞLAYACAK

Fatih Mahalledeki çalışmaların 29 Ekim’e kadar tamamlanacağını ifade eden Başkan Işıklar, Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak yürüyüşün Fatih Mahallesi’nden başlayacağını ifade etti.

HAS TEKNİK BİLGİLER VERDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has plan hakkında teknik bilgiler vererek, 1993 yılından beri imara kapalı olan, 2005 ve 2008 yıllarında kısmen yapılaşmaya izin verilen Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi, askı sürecinin 3 Kasım’a kadar devam edeceğinin altını çizdi. Fatih Mahallesi’nin tarihi açıdan özel bir sit alanı olduğunu, bu nedenle yüksek yapılaşmaya izin verilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Has, belediye Planlama Birimi ve İletişim Merkezi’ndeki imar sorgulama masasında planlar hakkında ayrıntılı bilgi verilmeye devam ettiğini belirtti. Gerçekleşen toplantının ardından kendi yeri hakkında imar durumu bilgisi almak isteyen mahalle sakinlerine teknik ekip tarafından bilgi verildi.