Fırıncılar Derneği TÜRAM'ı İnceledi

Silivri Fırıncılar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Fırıncılar Derneği TÜRAM'ı  İnceledi

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi tanıtım çalışmaları sürüyor. SİAD’ın ardından Silivri Fırıncılar Derneği de merkezi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Silivri Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Recep Akıncı, Silivri Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Bora Balcıoğlu, Fırıncılar Derneği Başkanı Ferhat Yılmaz ve fırıncı esnafının katıldığı programda dernek üyeleri çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

IŞIKLAR: “TOPRAKLARIMIZI YAĞMADAN KORUMAMIZ LAZIM”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, fırıncı esnafına yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Toplumların hafızası olduğu gibi, şehirlerin de hafızası var. Tarım alanı dediğimiz zaman şu topraklar bir nimet. Tarımı, çevre düzeni, yeşilliği, toprağı… Bu bir zenginlik, doğru çalışmalar yaparsanız zenginlik korunur. Bir memleketi işgal etmek için illa asker sokmaya gerek yok! Bir karış toprağı olmayan İsrail’den gelen tohumlara muhtaç bırakıyorlar, tarım yok ediliyor. Dışarıdan alınan fideler hibrit kendini tekrar etmeyen, her sene tekrar almak zorunda olduğunuz fideler. Bizim bölgemizde derdimiz başta topraklarımızı korumak. Topraklarımızı bu yağmadan korumamız lazım. Bir arazi mafyası musallat oldu başımıza, iyice ses getirdik ve bu konunun önünü kestik. Bu toprakların üzerinde faydalı işler yapılsın, refahı, kalkınmayı, işi, istihdamı yaratsın. Hollanda’nın da bir karış toprağı yok, Konya’dan ufak ve 112 milyar tarıma dayalı ihracat yapan, üretim yapan bir ülke haline getirmişler. Biz buğday ve ayçiçeğinin dışında daha çok getirisi olan ürünlerin ekilebilmesini sağlayacak bir çalışma yapmayı düşündük. Bunları anlayabilmek için Toprak Tahlil Laboratuvarı açtık. Daha önce açılmıştı yürümeyince biz üstlendik. Toprağımızı tahlil ederek, hangi türlerin yetiştirileceğini, hangisinin en fazla piyasada alıcı bulacağını bulduk. Çiftçiye al bunu ek demek yeterli değil. Garantisini vermekte gerekli. Şimdi gelinen durumda alıcısı kapıda hazır, satış garanti. Üreticilerimiz uygulamaya başladı.

“KARABUĞDAYLI EKMEK ÜRETELİM”

Mesela Kara Buğday sizin meslekle ilgili olarak. Kilosu 12 lira, biz buradan Anadolu’ya tohum gönderiyoruz. Kara Buğday çok önemli. Sizlerle bir çalışma yapalım. Sizler belli sayılarda Karabuğdaylı ekmek üretin, gerekirse satışı ile ilgili sahilde yer gösterelim. Silivrili fırıncılar Karabuğdaylı ekmek üretip, satsın. Kara Buğday ile yapılan ekmek için İstanbul’dan insanlar buraya gelir. Bütün bunları üst üste koyduğunuzda burada bizim nihai sonucumuz bir Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi kurmak. Ambalajlamak, ekstrakt çıkarmak, özünü almak ve sanayi alanlarında kullanılacak ürünler haline getirmek. Bizim amacımız ticarete dönüştürmek değil, örneğini oluşturmak. Amacımız hizmet kurmak, rekabet yaratmak değil. Hem refaha ulaşalım, hem de toprağı koruyalım! Bizim belediyecilik dediğimiz şey bu. Yol açmak, yol göstermek, bilgilendirmek.”

YILMAZ:  “SİLİVRİ FIRINCISI OLARAK BİR MARKA OLALIM”

Işıklar’ın ardından söz alan Fırıncılar Derneği Başkanı Ferhat Yılmaz konuşmasında şunları dile getirdi: “Silivrili olmak gerçekten çok güzel. Nedeni böyle güzel çalışmalar var. Silivri böyle güzel bir resim tablosu ama çizimleri daha yeni başlatılmış sanki. Başkanımızın görüşleri, İstanbul’da olmayan benim hiç rastlamadığım bir görüş. Kendisine teşekkür ediyoruz. Silivri markalaşacak, biz bu konuda bizim üzerimize düşen ne varsa yapalım. Bizim sektörümüz fırıncılık, eğer fırıncılığı İstanbul genelinde marka yapacaksak biz Silivri’de meşalemizi yakalım, İstanbul’da aydınlansın. Böyle bir belediye başkanımız olduğu için, Silivri’yi marka yapmaya çalıştığı için şanslıyız. Kara Buğdayla ilgili seve seve özellikle üstüne düşerek yaparız. Silivri fırıncısı olarak bir marka olalım. Sarıyer’den bahsetmesinler de Silivri’den bahsetsinler. Herkes bulunduğu sektörle ilgili çalışmalar yaparsa size de yardımcı olmuş olurlar. Çalışmaların içine bizi de dâhil ettiği için teşekkür ediyorum.”