Gazeteci Behiç Kılıç hayatını kaybetti

Yeniçağ gazetesi yazarı Behiç Kılıç hayatını kaybetti. Kılıç Polis - Adliye muhabirlerinin unutulmaz meslek büyüklerinden biriydi

Gazeteci Behiç Kılıç hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören Kılıç, dün gece aniden fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşama veda etti.

Kılıç'ın cenazesi, yarın Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakiben Silivri'deki aile mezarlığında toprağa verilecek.

1951 yılında İstanbul'da doğan Behiç Kılıç, mesleğe 1968 yılında başladı. Günaydın, Bugün ve Meydan gazetelerinin haber servislerini yönetti. Akşam, Günaydın ve Yeniçağ'ın Genel Yayın Müdürlüğü'nü yaptı. HBB'de politik yorumlar sundu. Kılıç, Tercüman ve Yeniçağ'da köşe yazdı.

SON YAZISI: "HAYAT KURTARMAKTAN ÖTESİ VAR MI?"

Böbrek yetmezliğinden hayatını kaybeden Kılıç, son yazısında CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı konu alarak, Haberal’ın bin 832 böbrek operasyonuna imza attığını belirtmiş, “Haberal kim?.. Aralarında binlerce Ak Partili vatandaşın da olduğu insanlara organ naklederek, karaciğer, böbrek yetmezliği belasından kurtaran kişi...” diye yazmıştı. Kılıç, yazısında “Hayat kurtarmaktan ötesi var mı?” diye soruyordu.

Evli ve bir kız çocuk babası olan Kılıç, yarın Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakiben Silivri'deki aile mezarlığında toprağa verilecek.