Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarla Satışlarında Halkı Bilgilendirdi

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü son günlerde ortaya çıkan, gerçekle tamamen ilgisi olmayan, resmi makamlarca asla onaylanmayan usulsüz satışlar konusunda tek tek halkı bilgilendirmeye devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarla Satışlarında Halkı Bilgilendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Müdürlüğü teknik ekiplerince, İlçe Müdürü'nün de bizzat katıldığı arazi sahiplerini bilgilendirme toplantıları yapılmaya devam edildi.

İlçe Müdürü Kemal Benli  ''5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve 6537 Sayılı Kanun kapsamında halkımızı bilgilendirme toplantımızı tüm mahallelerimizde yapıyoruz. 5403 Sayılı Kanun gereğince tarım alanlarının korunması ve denetimi konusunda tarım alanlarında yapılan inşaat, toprak yığmaları, hafriyat dökme, kısacası tarımsal üretimi engelleyecek her türlü faaliyetin yasak olduğunu, ağır cezalarının olduğunu ve böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman hem muhtarlarımızın hem de vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden ilgili kurumlara veya Toprak Koruma Kuruluna konuyu bildirmelerini istiyoruz. Mahalle mahalle gezerek vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan, aslında tek parça olan tarla ve arazilerin üzerinde hayali yapılan parselizasyonlara vatandaşlarımızın inanmamaları gerektiğini dile getiren BENLİ, bu tür yerlerin satın alınmadan önce mutlaka Tapu Müdürlükleri'nden ve Belediye Başkanlıkları'ndan sorgulaması vatandaşlarımızın zarara uğramamaları açısından önemlidir.'' dedi.