Haklarını alamayan işçiler belediye önünde

Silivri Belediyesi'ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğünde taşeron işçisi olarak çalışan 3 vatandaş emekli olmak üzere işten çıkartıldıklarında hak mağduriyetiyle karşı karşıya kaldı. Ölen saatlerinde Silivri Belediyesi önüne eylem yapmaya gelen işçiler mağduriyetlerini dile getirerek haklarını istedi.

Haklarını alamayan işçiler belediye önünde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi'ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğünde taşeron işçisi olarak çalışan Secaattin Boğa, Musa Baysal ve Bilal Venedik isimli 3 vatandaş emekli olmak üzere işten çıkartıldıklarında hak mağduriyeti ile karşı karşıya kaldı. Firma yetkilileri tarafından her yılın sonunda işe girdi-çıktı olarak gösterildiğini söyleyen işçiler Silivri Belediyesi'nin güvence bedellerini kestiklerini söyledi. Mağduriyetlerinin bir an önce çözümünü isteyen işçiler haklarını alana dek Silivri Belediyesi önünde eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

İşçilerin konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde :

Secaattin Boğa : Arkadaşlarım ve ben Silivri Belediyesi'ne taşeron işçileri olarak hizmet veren kişileriz. Bizlerin haberi dahi olmadan her senenin 12'inci ayında işten çıkartıp tekrar iş başı yaptırdılar. Şahsım olarak söylüyorum benim toplamda 4 yıllık bir çalışmam var. Ben hakkım olanı istemeye gittiğimde sadece 18 aylık paranı alabilirsin dediler. 2 buçuk aydır da evraklar eksik bahanesiyle beni sağ sola gönderip durdular. Yani bizleri o kadar çok mağdur ettiler ki  telefonlara dahi çıkmıyorlar. Ayrıca şirket içerisinde ihale yapılıyor bunlardan haberimiz dahi olmazken cefasını bizler çekiyoruz. Belediye benim hakkıma sahip çıkması gerekirken benim güvence bedelimi kesiyor. Bir sene içerisinde 4 tane ihale yapıyorlar ben hangisine gideceğim bilemiyorum mağdur durumdayız.

Musa Baysal : Ben 6 senedir Silivri Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalıştım. Secaattin arkadaşım gibi hakkım olanı istemeye gittiğimde iki senelik çalışmam olduğunu söylediler. Bizleri sürekli işe girdi-çıktı olarak gösterdiklerinden hakkımız olanı bir türlü alamıyoruz. Gerçekten mağdur durumdayız.

Bilal Venedik : Ben 15 Mart 2010 yılında işe girdim. 2015 yılının Mart ayının sonuna doğru da işten çıktım. 5 yıllık bir alacağım var. Onu da alamıyorum. 3 yıl çalıştı olarak göstermişler fakat geriye kalan 2 yıl ortada yok. Mağdur durumdayız hakkımızı istiyoruz. 

Silivriden.com