Hal esnafından Silivri çiftçisine mesaj

2 yıllık deneme ekimlerinin ardından geçen yıl birçok çiftçinin ekimini yaptığı yüksek verim ve yüksek kalite ile iyi fiyatlarla alıcı bulan Azra kavun ile ilgili İstanbul Bayrampaşa halinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hal esnafından Silivri çiftçisine mesaj
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Antalya merkezli Troya tohum, Bursa merkezli Kocameşe tarım ve Bölge bayisi Genç Ziraat iş birliği ile gerçekleştirilen toplantıya Bayrampaşa hal başkanı Nevzat Dayan ve Kavun karpuz komisyonculuğu işleri yapan büyük hacimleri çalışan 7 hal esnafı katıldı.

Troya Tohum Türkiye Müdürü Murat, kavun ile ilgili verdiği teknik bilginin ardından Genç Ziraat sahibi Süleyman Gençoğlu Silivri'nin tarımsal yapısı, üretim avantajları, çiftçilerin istek ve dilekleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirip bu yıl hal esnafının mal alımı için neden Silivri seçmeleri konusunda bilgilendirdi.

Silivri sebze birliği başkanı İsmet Asan Silivri Önder Çiftçi Dernek Başkanı Metin Oral ve bölgemizin en büyük kavun yetiştiricisi Erkan Çetingöz de bilgilendirme de bulundu.

Gerek hal başkanı gerekse hal esnafı sağlıklı ve albenisi olan ürünlerin her zaman alıcısı olacaklarına en yakın sürede de bölge Çiftçi ile buluşmak istediklerini söyledi.

Ayrıca tüm dünyada kabul gören desteklenen kooperatifçiliğin Silivri'de sebze birliği ve Önder Çiftçi olarak yaşatılmasında memnun olduklarını söylediler son olarak söz alan Süleyman Gençoğlu, Genç Ziraat olarak Azra kavununun bölgemizde üretiminin daha da artırılması için ciddi Emek harcadıklarını hal esnafından verdiği alım desteğinin çiftçinin elini güçlendirdiğini klasik tarım ürünlerinin dışında daha çok yüksek getiri ye sahip Azra kavunun ekim alanlarının ve yeni üreticilerin çoğalmasını kaçınılmaz olduğunu söyledi.