Her Yağışta Taşan Dere'' Boğluca''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi- Silivri Belediyesi arasındaki çekişmeler devam ederken nihayet başladı denilen dere ıslahı sonucunda bu defada yıkılan binaların molozları akıllara zarar manzaralar bıraktı.

Her Yağışta Taşan Dere'' Boğluca''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN BİR VAKA

Ekonomist Yusuf Uzun, İstanbul 3.bölgeyi iyi tanıyan duyarlı bir siyasetçi olarak bu konuyu tekrar gündeme getirdi. Cezalandırılması gereken Silivri Halkı değil, görevlerini yapmayan vekiller ve yerel yöneticiler olmalıdır.

 Uzun,’’2015 Türkiye’sinde, dün yine yağan bir yağmurda, Silivri’de ortalık birbirine girdi. Silivri Boğluca Dere ıslahı; Silivri Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki siyasi inatlaşma nedeniyle bir türlü tamamlanamadı. Her iki taraf tüm kozlarını galip gelmek için kullanıyor. Büyükşehir belediyesi 7 Haziranda seçim sürecinde vaat etmesine rağmen sözünde durmadı. Ancak Silivri Halkı bu kısır çatışmadan ciddi derecede rahatsızlık duymaktadır. Dere tam bir bataklık ve hastalık üreten nehir halindedir. Dere ıslahı derhal yapılmalıdır. Oluşacak her hangi bir sel olayında; ciddi ve büyük hasarlar meydana gelecektir. Yapılan ıslah projesi çökmüştür.  Yeni bir ihale yapılarak sorun kökten çözülmelidir. Yıkık evler içerisinde her türlü gayri resmi olaylar meydana gelmesiyle halk ciddi rahatsızlık içerisindedir. Sizler oy hesabı yaparken; millet bu pisliğe katlanmak zorunda mıdır? Silivri halkı temizdir ve bu derede temiz akmalıdır. Kimler sorumlu ise acilen o dere temizlensin ve çevre düzenlemesi acilen yapılsın. E- 5 kara yolunu mu kapatalım. ? Hizmet için eylem mi yapalım? Tercih sizlerin ve keyfiniz bilir. Halk yakında gereğini yapmasını bilir. Bu güne kadar Silivri Halkının suskunluğu sadece devletimize karşı olan sevgi ve saygısındandır. Kimse Silivri Halkının iyi niyetlerini imtihan etmesin. İstanbul Halkına Hizmet Etmek İstiyorum diyene o kadar çok iş var ki, Bunlar saymakla bitmez. Önemli olan bunu yapmaya niyetli olan insanların samimiyetleridir. Önceliklerinde ‘’vatandaşa hizmet etmek’’ yoksa bu işler maalesef yapılamıyor. Bu samimiyeti görmeyen halk, oy vaadiyle insanları istismar edenlerin elinden tüm kalelerini tek- tek almasını bilir. Avcılar, Haramidere, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri güzergahında acilen metro hattı kurulması şarttır. Bir tane sözde siyaset yapan çıkıp ta bu konuyu 3.bölgede dile getirdi mi? Buna başka örneklerde verebiliriz. Beylikdüzü-Kıraç-Hadımköy arasında metro hattı. Habibler-Arnavutköy-Hadımköy-Çatalca arasında metro hattı. Habibler-Arnavutköy-Terkoz-Karaburun metro hattı İstanbul’da daha yapılacak çok iş var.Yeter ki birileri artık bu milleti sadece oy alınacak bir varlık olarak görmesin yeter.İnanıyorum ki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu,bu ve buna benzer sorunlar yaşayan AK Parti siyasal iktidarına oy kaybına neden olan yerleri masa üzerine yatıracak ve tarihe not düşecektir.’’Dedi.