İlacı alınamazsa 120 kedi sağır olacak!

Silivri'de Hayvanları Koruma Derneği koruması altında olan 120 kedi Otodectes Cynotis adı verilen ve halk arasında kulak uyuzu olarak bilinen hastalık ile mücadele ediyor.

İlacı alınamazsa 120 kedi sağır olacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Hayvan Haklarını Koruma Derneği'nin Yaşam Bahçesinde çeşitli sağlık sorunları nedeni ile koruma altına alınarak tedavileri yapılan 120 kedi, şimdi de kulak uyuzu ile mücadele ediyor. Derneğin kurtartdığı ve bakımını üstlendiği 120 kedi, Yaşam Merkezi'nde aniden görülmeye başlayan hastalık son derece tehlikeli ve bulaşıcı. Kedilerin tedavisi için gerekli olan ithal ilaç ise Türkiye'de oldukça pahalı. Strong Hold adlı ilacın reçete edildiği kedilerin tedavisine başlanamazsa, kulak uyuzunun ilerlemesi halinde önce denge kaybı gibi mental sorunlar ve bunu kalıcı işitme kaybı ve iç hastalıklar takip edecek.

İlacı alınamazsa 120 kedi sağır olacak

2 dernekten yardım çağrısı!

SİHAYDER ve partner kuruluşlarından HAYKURDER, Yaşam Merkezi'nde bulunan kedilerin tedavi olabilmesi için yardım çağrısı yaptı. Her iki derneğin de kısıtlı imkanlar ile yüzlerce sokak hayvanını kurtarıp tedavi ettirdiği bölgede kurtarılan sokak hayvanları iyileşme süreçlerini bu yaşam merkezinde geçiriyor. Dernek bağışlarının çok düşük seviyede olması sebebi ile zor günler geçiren dernek yönetimi, kedilerin tedavisi için yetkililerden ve vatandaşlardan yardım bekliyor. Veteriner Hekimlerce önerilen bu ilacın tedarik edilmesi ise oldukça zor. Tanesi 26 dolara satılan ilacın iç piyasadaki satış fiyatı en düşük 116 TL. 3 doz uygulanması gereken ilacın Yaşam Merkezi'ndeki tüm hasta kediler için toplam maliyeti ise 17 bin TL. Şayet ilaç temin edilemez ve tedavi başlanamaz ise 120 kedi sağır kalma riski ile karşı karşıya kalacak. SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç Çakır bazı kedilerde denge kaybının başladığını bildirdi. HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı ise bu yaşam merkezinin önemine dikkat çekeren yetkililerden ve vatandaşlardan duyarlı olmalarını beklediklerini ve kedilerin ihtiyacı olan ilacın temin edilmesini istedi. Paçalı "Kedilerin işitme kaybına maruz kalması onların yaşamını oldukça zorlaştıracak bir durum. Kedilerin bilinenin aksine denge organı bıyıkları değil kulaklarıdır. Duymayan ve dengesini sağlayamayan 120 kedinin yaşam kalitesini düşünün ne kadar zorlanacaklar. Biz böyle bir netice oluşmadan tedaviye başlanabilmesini arzu ediyoruz" dedi.

SİHAYDER kedilerine siz de Yurt içi ve Yurt dışı banka ve kredi kartlarıyla online destek vermek isterseniz aşağıdaki linle tıklayarak 1 kedinin ilaç sponsoru olabilirsiniz.

SİHAYDER KEDİLERİ İÇİN 120 TL Bağış Yap  

BAĞIŞ İÇİN LÜTFEN  BURAYA TIKLAYINIZ

İlacı alınamazsa 120 kedi sağır olacak

İlacı alınamazsa 120 kedi sağır olacak