İmar affını suistimal eden kaçak yapılar yıkıldı

Silivri Belediyesi ekipleri İmar Barışı'na ilişkin düzenlemenin geçerli olduğu tarihten sonra yapıldığı tespit edilen 23 kaçak binanın yıkımı gerçekleştirdi.

İmar affını suistimal eden kaçak yapılar yıkıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın talimatlarıyla ilçede imar affını suistimal eden, tarım arazilerine ve hazine arazilerine inşa edilen kaçak yapıların yıkım işlemi gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gece Kondu Denetim ve Uygulama Birimi koordinesinde, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından, İlçe Jandarma Komutanlığı destekleriyle tüm emniyet ve güvenlik tedbirleri alınarak gerçekleştirilen yıkım çalışması, herhangi bir can ve mal kaybına sebep olmadan başarıyla tamamlandı. Ekipler, Sayalar ve Danamandıra Mahallelerinde İmar Barışı’na ilişkin düzenlemenin geçerli olduğu tarihten sonra yapıldığı tespit edilen 23 kaçak binanın yıkımını gerçekleştirdi.

IŞIKLAR: “BU İLÇEDE BETONA VE DEMİRE GEÇİT YOK”
Yıkımlar hakkında açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Yasanın çıkmasıyla birlikte mahallelerimizde konuyla ilgili bilgilendirme toplantıları gerçekleştirmiştik. İmar barışından; küçük bir fazlalığı olan, yıllarca aynı yerde oturup tapu bekleyen hemşerilerimiz faydalansın ama bunu fırsat bilenlerle barışmak istemiyoruz! Bir bina içerisinde fazlalık, müştemilat, planda olmayan bir balkon gibi mevzuata uymayan, çözümlenemeyen problemlerin yanı sıra başka sorunlar ortaya çıktı. Bu barışı düzgün kullanmak gerekiyor. Betonla demirle kalkınan yok! Biz binaya karşı değiliz ama planlı alanlar içerisinde, kentin hafızasına uygun yapılar yapılmasını destekliyoruz. Bu nedenle imar affının doğru uygulanması, topraklarımızda planlamanın düzgün yapılması ve tarım arazilerimize 1,5 ayda bina dikerek imar affından faydalanmaya çalışan fırsatçılara engel olmak için kaçak yapıyla, kaçak ifrazlarla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.