İşçilere Sendika desteği

Silivri Belediyesi önünde eylemlerine devam eden işçilere KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen İstanbul 1 Nolu Şube yöneticileri destek olmak amacıyla basın açıklaması yaptılar.

İşçilere Sendika desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasını Tüm-Bel-Sen İstanbul 1 Nolu Şube yöneticilerinden Kadri Kılıcı yaptı. Sloganların atıldığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; 

Bizler insanca yaşam, demokratik bir ülke, sendikal hak ve özgürlükler diyerek, Yaşasın Grev ve Yaşasın Toplu sözleşme diyen KESK konfederasyona bağlı yerel yönetimler iş kolunda örgütlü yerel yönetim emekçileriyiz.

Bizim de Yetkili Sendika olduğumuz Silivri Belediye başkanlığında Ağustos 2015 ayından bu yana İşten atılan 3 kişi arkadaşımıza sınıf dayanışması göstermek için ve yanlarında olduğumuzu göstermek için buradayız. Bu üç arkadaşımız neden işten atılmışlardır.

Emekten yanayız, işçiden yanayız, Haktan, hukuktan yanayız diyen, Bu iddiada olan sosyal Demokrat anlayışın işçi arkadaşlarımızı işten atması son derece üzücüdür ve yanlıştır.

 İşçi arkadaşların açtıkları işe iade davasında mahkeme tarafından haklı bulunmuşlardır. Kazanmışlardır. Belediye dosyayı temyize göndermiştir. 270 Saatin üzerinde mesai yapıyorlar denilerek işten çıkarmışlardır. Oysaki 270 Saatin üzerinde çalışmalar gelmeleri için arkadaşlardan Taahhütname alınmıştır. Alın terinin karşılığı olan maddi haklarda Elbette alacaklardır.

 Ancak Esas mesele daha öncesinde sendika yönetimde olan Bu arkadaşların TİS görüşmelerinde ve çalışma yaşamına ilişkin konularda tüm İşler adına belediye ile karşı karşıya gelmesidir.

 Silivri demokrasi Platformu da atılan işçilerin geri alınması konularında girişimlerde bulunmuşlardır. Platforma söylendiği gibi işçiler alınmamıştır. Bizde Tüm-bel-sen olarak İşten atılan işçilerin mağduriyetine son verilmesini, bir an önce işe başlatılmasını, Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını ifade etmekteyiz.”