Işıklar Cem Evi Çalışmalarını İnceledi

İnşaatının tüm hızıyla devam ettiği Silivri Cemevi'ni ziyaret eden Başkan Işıklar, Vakıf Başkanı Rıza Sevimli ile birlikte semah alanında devam eden temel çalışmalarını inceledi.

Işıklar Cem Evi Çalışmalarını İnceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de 3 bin metrekarelik alana inşa edilen cemevi, Silivri Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi’nin işbirliğiyle yükselmeye devam ediyor. Semah alanı ve cemevi kısmının yer alacağı alanda tamamlanan hafriyat çalışmalarının ardından temel çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkanı Rıza Sevimli ile birlikte çalışmalarını inceleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Cem evi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekiplerimizle tüm kentlilerimizin olduğu gibi Alevi yurttaşlarımızın da emrindeyiz. Bizi büyük bir aile yapan en büyük değer birbirimizi sevmemiz ve hoşgörümüz” dedi.
 
SİLİVRİ CEMEVİ’NDE NELER YAPILACAK?
Silivri Mimarsinan Mahallesi’nde temeli atılan Cem Evi toplam 3153 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Cemevinde; semah alanları, soğuk depo üniteleri, büyükbaş-küçükbaş müdahale alanı, sığınak, bay-bayan soyunma odaları, kesimhane, morg, gasilhane, fuaye alanları, namaz alanları, kafeterya, tuvaletler, mutfak, kütüphane, derslikler, öğrenci dinlenme alanları, misafir odaları ve yönetim kısımları yer alacak. Bodrum Kat, Zemin Kat, 1 ve 2. katlar olmak üzere toplam 4 katlı olacak Silivri Cemevi inşaatı devam ediyor.