Işıklar: 'Eşit ve Tutarlı Şekilde Aynı Dili Konuşmalıyız'

Güne Zabıta Müdürlüğü personeli ile toplantı yaparak başlayan Başkan Işıklar: 'İnsanların tercih ettiği yaşam şeklini korumak bizim görevimiz. Biz eşit, adil ve tutarlı şekilde aynı dili konuşmalıyız' dedi.

Işıklar: 'Eşit ve Tutarlı Şekilde Aynı Dili Konuşmalıyız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaz mevsimi ile ilçede yaşanacak hareketlilik öncesinde alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalara ilişkin Zabıta Müdürlüğü personeli ile bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantı Kale Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Zabıta Müdürü Selçuk Efe, seyyar satıcılar ve esnaf işgallerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.
 
IŞIKLAR: “ZABITA HEM KOLLUK KUVVETİ HEM DE HİZMET DENETİMCİSİDİR”
Başkan Işıklar, toplantıda şunları söyledi: “Hiyerarşik bir yapıda herkesin aynı dili konuşması lazım. Bazı düzenlemeler öncesinde bu şekilde bir araya gelirsek, konu hakkında vatandaşa da doğru ve aynı bilgiyi vermiş oluruz. Konuya hâkim olursak vatandaş kime gitse aynı cevabı alır. Zabıta hem kolluk kuvveti hem de hizmeti denetleyen kişidir. Toplanmayan bir çöpe de, kaçak yapılan bir yapılaşmaya da, eksik ve ihmali olan her konuya zabıta müdahale edecek. Çevremizi dikkatle gözlemleyerek, sorunları ilgili birimimize, şüpheli gördüğümüz konularda hemen emniyet müdürlüğümüze konuyu aktaracağız. Biz bir aileyiz. Burası gerginlikten beslenmeyen, insanların birbirine karşı hoşgörü beslediği bir şehir. Bizim yönetim anlayışımız da bu şekilde. Ayrımcılık asla yok, kimseyi memleketine, inandığı değerlere göre ayıramayız. İnsanların tercih ettiği yaşam şeklini korumak bizim görevimiz. Biz eşit, adil ve tutarlı şekilde aynı dili konuşmalıyız.”


 
SEYYAR SATICILARA VE DÜKKÂN ÖNÜ İŞGALLERE DÜZENLEME
İşgaller ve seyyar satıcılar hakkında düzenlemeler yapılacağını söyleyen Işıklar: “İnsanların huzurunu bozacak duruma gelen seyyar satıcılar ve dükkân önlerine çıkarılan işgaller ile ilgili düzenleme çalışması yapacağız. Ciddi bir suiistimal var. Bizim kimseye bir toleransımız yok. Herkese eşit olursak vicdanımız rahat olur. Her geçen gün artan masa sayısı, sahilde insanların geçeceği yürüyüş alanlarını da kapatan noktaya getirdi. Lükstürümlerle çevrelenen, biçimsizce yapılan yapılar ortadan kalkacak. Yaklaşan yaz ayları öncesinde bu düzenlemeleri yaparak, hemşerilerimizin daha modern ve ilçemize yakışan şekilde hizmet almalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.