Işıklar Halk Toplantılarına Devam Ediyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahallelerde gerçekleştirdiği halk toplantılarına Cumhuriyet Mahallesiyle devam etti.

Işıklar Halk Toplantılarına Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’nde, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, Belediye Birim Müdürleri, muhtar ve mahalle sakinlerinin katıldığı toplantıda Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri Sorumlusu Muharrem Aydoğan, konsey çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantının başında belediye hizmetlerini tanıtan bir video sunumu gösterildi.

 

IŞIKLAR; “TÜM MAHALLELERDE YAPILAN DÜZENLEMELER BURADA NEDEN YAPILMASIN?”

İlçe genelindeki mahallelerin tamamına yakınında yapılan düzenleme çalışmalarının Cumhuriyet Mahallesi’nde de yapılacağını belirterek, işin gecikme nedenlerini anlatan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Mahalle Konseyi olarak her yıl bu toplantıları yapıyoruz. Muhtarlarımızla birlikte bu toplantıyı 1,5 ay önce planlamıştık. Sorunların çözümü noktasında birebir görüşmenin daha etkili olduğunu düşünüyorum. Çok büyük bir alanda, büyük bir iş yüküyle karşı karşıyayız. Buna rağmen, Semizkumlar ve Parkköy hariç hizmet götürmediğimiz nokta hemen hemen kalmadı. En çok şikâyet edilen konu yollar. Ama alt yapı bitmeden, üst yapıyı yapamazdık. Sorunlara günü birlik çözümler yerine, köklü çözümler bulmak için çalışıyoruz. Peki, bu mahallemizde buraya neden yapamadık? Çünkü Kentsel Arıtma Projesi hala devam ediyor. İSKİ’ye siz hangi bölgelerde çalışacaksınız, ona göre iş programımızı belirleyeceğiz diye sorduk, hala yanıt bekliyoruz. Bu çalışmalar tamamlanmadan burada nasıl çalışabiliriz? Bu yolların tamamını yapmak için program yaptık. Hiç şüpheniz olmasın ama belli bir koordinasyon olması lazım. Boğluca Deresi’nin çevresindeki yıkım iki yıldır devam ediyor, iki bina yıkıp gidiyorlar. Bu insafsızlık değil midir? Bizi başarısız göstermeye niyetleri olabilir ama başaramayacaklar. Silivri’nin bütün mahallelerinde düzenleme yapıyoruz, burada neden yapmayalım? Ana arterler Büyükşehir Belediyesi’nin sorunluluk alanları. Buna rağmen birçok şeyi zaten biz yapıyoruz. Biz sizin hizmetkârınızız, bu kente daha fazla hizmet yapılmasını istiyoruz. Tüm mahallelerimizi yeniden elden geçirmişken, iki tanesini neden bırakalım? Buradaki çalışmayı İSKİ, İBB yapmayacaklarsa, bıraksınlar biz yapalım.”  

 

MAHALLE SAKİNLERİ TALEPLERİNİ İLETTİ

Başkan Işıklar, toplantının devamında söz almak isteyen tüm mahalle sakinlerini tek tek dinleyerek taleplerini not aldı. Hizmetlerin gecikmesi ile ilgili anlayış beklediğini dile getiren Işıklar, İBB’ye çalışmaların hızlandırılması konusunda baskı uygulamak için mahalle sakinlerinden destek istedi.