Işıklar 'OSB Sorunlara Büyük Ölçüde Çözüm Bulacak'

Silivrili sanayicilerle, bölgede kurulması planlanan Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanı ile ilgili yapılan toplantıda bir araya gelen Başkan Işıklar 'Islah Organize Sanayi Bölgesi oluşumunun bölgemizin sorunlarına büyük ölçüde çözüm bulacağını düşünüyorum' dedi.

Işıklar 'OSB Sorunlara Büyük Ölçüde Çözüm Bulacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Sanayi ve İşadamları Derneği (SİAD)’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda Silivrili sanayicilerle ilçe sınırlarında oluşturulacak olan Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ni değerlendirmek üzere ikinci kez bir araya geldi. Park Otel’de gerçekleşen toplantıya; Belediye Başkan Koordinatörü Mehmet Has, İstanbul Bilim Sanayi ve Teknoloji Bölge Müdürü Hilmi Sezer ve Yardımcısı Ömer Kurtlar, SİAD Başkanı Kadir Baran ve birçok sanayici katıldı. 

 

IŞIKLAR OSB’Yİ ANLATTI

04.08.2011 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren Islah Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşturulma süreciyle ilgili detaylı bilgilerin aktarıldığı toplantıda konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Islah OSB, 12.04.2011 tarihinden önce meri imar planına göre yapılaşan sanayi tesislerinin bulunduğu alanların ıslah edilmesi suretiyle oluşacak organize sanayi bölgeleridir. OSB başvurusunu gerçek veya tüzel kişiler yapabilir. Önerilecek ıslah OSB alanındaki toplam parsellerin üçte birinin üretim veya inşaata başlamış olması, üçte birinin de mülkiyetinin sanayicide olması gerekiyor. OSB için başvurular 12.04.12 tarihine kadar Valiliğe yapılabilir.”



 

“SİLİVRİ’YE BİÇİLEN ROLDEN UMUTLUYUM”

Silivrili sanayicilerle uyum içinde çalıştığını belirterek sözlerine devam eden Başkan Işıklar; “Sanayicimizle uyum içerisinde çalışıyoruz. Beldelerimizin de bağlanmasıyla bölgemizde 354 işletmemiz var ve toplamda 25 binden fazla kişi ilçemizden istihdam ediliyor. Ülkenin sayılı büyük firmalarına ev sahipliği yapıyoruz. Burada ekonomik bir süreci, gelişmeyi hep birlikte paylaşıyoruz. 1/100.000’lik planı ben çok olumlu buluyorum. Bu planlarda Silivri’ye biçilen rolden de oldukça umutluyum. Tabi ki sorunları bütünüyle çözen bir durum yok. Planda, sanayinin aşama aşama şehir dışına taşınması, İstanbul’un dışına çıkarılmasını öngören bir yaklaşım var. Türkiye’nin de şöyle bir gerçeği var; dört defa imar affı çıkarmış bir ülkeyiz. Dünyada insanlara af çıkaran ülke çok ama biz binaya af çıkaran bir ülkeyiz. Gelinen noktada; sanayicilerimizin önünde çok büyük engel oluşturan 1/100.000’lik plan ile birlikte geçmişten gelen, tortulaşan bütün sorun ortaya çıktı” dedi.

 

“KALICI ÇÖZÜMLER GEREKİYOR”

OSB’nin sorunlara büyük ölçüde çözüm olacağını belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Sorunlara kalıcı, ayakları yerine oturan, yasal dayanağı olan çözüm önerileri gerekiyor. Islah Organize Sanayi Bölgesi oluşumunun bölgemizin sorunlarına büyük ölçüde çözüm bulacağını düşünüyorum. Sürecin nasıl işleyeceğini hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Işıklar konuşmasının sonunda plan ile ilgili bilgi verdi.