Işıklar'dan Kadınlar Günü Ziyaretleri

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede gerçekleşen Kadınlar Günü etkinliklerine katılarak, tüm kadınların gününü kutladı.

Işıklar'dan Kadınlar Günü Ziyaretleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, beraberinde eşi Esma Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Arzu Yalçınkaya, Figen Yıldız ve CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ile birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında mekânlara ziyaretler gerçekleştirdi. Park Otel, Jasmine Restoran, Kolcuoğlu Restoran ve Garden Restoran’da düzenlenen etkinliklere katılan Işıklar, kadınların gününü kutladı. Ziyaretlerde kadınlara Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ne yetiştirilen saksı çiçeklerden hediye etti. 

IŞIKLAR: “YETİŞTİRECEĞİNİZ ÇAĞDAŞ EVLATLAR ÜLKENİN TEMİNATI OLACAK”

Gittiği mekânlarda coşkuyla karşılanan Başkan Işıklar; “Türkiye’nin bu günkü durumundan ve geleceğinden kaygı duyduğunuzu biliyorum. Büyük Atatürk 1934 yılında dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce kadına seçme ve seçilme hakkını vererek, aslında şunu söyledi; kadın üretimde de, yönetimde de, sosyal hayatta da olacak! Hurafeler içerisinde eğitimden, üretimden dışlanarak ikincil yapılmaya çalışan anlayışa inat, kadınlarımız çağdaş, yaşanabilir bir Türkiye’nin, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Sizin yetiştireceğiniz çağdaş evlatlar olacaktır Türkiye’nin teminatı! Bugün töre cinayetleri, çocuk gelinler, baskı ve şiddete maruz kalmış kadınlar, üretimin dışına itilmiş, eve kapatılan kadınlarımız var. İslam ülkesinde sadece birisinde demokrasi, laik, aydınlık, çağdaş kadın var ve ona özeniyorlar, onun için bizi umut ışığı olarak görüyorlar. Sizler aydınlık, çağdaş Türkiye’nin birer teminatı, o aydınlık yolun yürüyen adımlarısınız. Hepinizin kadınlar gününü gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.