"İstanbul'un ormanları belediyelerin ölüm kampı!"

İstanbul Çatalca'da belediyeler tarafından getirilip orman alanlarına terk edilen yüzlerce köpek açlık ve ölümle savaşıyor.

"İstanbul'un ormanları belediyelerin ölüm kampı!"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çatalca'nın Akalan köyü kırsalına yüzlerce köpeğin terk edildiğinin ihbar edilmesi üzerine haberi alan Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) köpeklerin atıldığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Bu tür olaylarla sıklıkla karşılaşıldığını belirten dernek yöneticileri Silivri'deki fırıncılardan temin ettikleri çuvallar dolusu ekmeği ve tıbbi malzemeleri yanlarına alarak Akalan köyü kırsalına terk edilen köpeklere yardım ve yiyecek ulaştırdı. Çatalca ormanlarına terk edilen köpeklerin çoğunun hasta ve açlıktan ölmek üzere olduğu görüntülendi.

"Hepsi sevgiye aç, kuru ekmeğe muhtaç"

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı "Burada gördüğünüz yüzlerce sokak köpeğinin hepsi sevgiye aç, bir kuru ekmeğe muhtaç. Haberi aldığımızda karşılaşacağımız manzarayı öngörebildiğimiz için yanımıza Silivri'deki fırıncılarımızdan temin ettiğimiz yaklaşık 300 ekmeği ve bir takım tıbbi malzemeyi de alarak geldik. Getirdiğimiz çuvallar dolusu kuru ekmekler bile yetmedi. Buradaki köpeklerle ilgili acilen inceleme, soruşturma başlatılmalı. Bu köpekler daha önce neredeydi buraya nasıl geldi. Ve en önemlisi de acilen bu hayvanlar tedavi edilmeli" dedi.

İmamoğlu'na çağrı: "Bu katliama birinin dur demesi gerekli"

Orman alanında köpekleri bulan HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı yaptığı açıklamada "Burası İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ölüm kamplarından bir tanesi. İstanbul'un ormanları belediyelerin ölüm kampları ne yazık ki. Kısırlaştırma yapması gereken ve aldıkları sokak hayvanlarını aldıkları yere geri bırakması yasal zorunluluk olmasına rağmen belediyeler sokaklardan topladıkları sokak hayvanlarını Silivri, Çatalca, Beykoz, Arnavutköy gibi orman sahalarının geniş olduğu, kırsal alanlara getirip gizlice atmayı tercih ediyor. Burada karşılaştığımız manzara da tam olarak bu. Bir kısmı kısırlaştırılmış, çoğu kısırlaştırılmamış ve üremeye devam eden sokak köpekleri burada açlıkla ve hastalıklarla mücadele ediyor. Kemikleri sayılıyor. Güçlü olanlar güçsüz olanları parçalıyor. Çoğu ya uyuz ya mantar, ya kırıkları olan sakat ve tedavi edilmemiş, bir kısmı açık yaraları olan sokak köpekleri bunlar. İstanbul'un merkez ilçelerinden toplanarak buralara atılmış hayvanlar. Küpeli olanların çipleri okutulursa zaten kayıtlardan da İstanbul'un hangi ilçelerinde daha önce kayda geçtikleri görülebilir. Beyoğlu'ndaki, Şişli'deki, Bağcılar'daki bir sokak köpeğinin Çatalca ormanlarında ne işi var? Belediyeler sağlıklı kısırlaştırma ile popülasyonu kontrol altına almak yerine onları toplayıp burada ölüme terk etmeyi tercih ediyor. Yollarda ezilmiş köpekler var burada. Henüz 1-2 haftalık olan büyük köpeklerce parçalanmış yavrular var. Burada vicdansızlık var. Burada kokuşmuş bir düzen var. Denetlenmeyen, cezalandırılmayan belediyelerin sokak hayvanlarına yönelik örtülü katliamının resmidir bu. Bu hayvanların acilen yardıma ihtiyacı var. Bu ormanlardan alınıp, bakım ve tedavilerinin yapılıp yaşamlarını idame ettirebilecekleri daha merkezi alanlara taşınmaları gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu'nun bu manzarayı görmesi gerekiyor. Bu İBB ve ilçe belediyelerinin koordinasyonu altında halledilmesi gereken bir mesele. Çatalca bölgesi veteriner hizmetleri açısından son derece yoksun bir bölge. Bugün İstanbul'un orman sahalarında, kırsal alanlarında belediyelerin getirip açlığa ve ölüme terk ettiği sokak köpeklerinin sayısı on binleri çoktan geçti. Bu katliama birinin dur demesi gerekiyor" dedi.