İstanbul yeni yıla karla girebilir

26 Aralık'tan itibaren yurdu etkilemeye başlayacak soğuklar İstanbul'da da kendini gösterecek. Yılın son 3 gününde kar İstanbul'un gündemine girecek, yurda giriş yapacak.

İstanbul yeni yıla karla girebilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küresel tahmin sistemi verilerine göre 26 Aralık’tan itibaren Türkiye yeni bir soğuk hava sisteminin etkisi altına girecek. Hava sıcaklıkları hızla düşerken yılın son günlerinde yurdun büyük kısmında kar kendini gösterebilir. İstanbul’da ilk kar yağışının bu soğuk hava dalgasıyla yaşanması bekleniyor
ARALIK ORTASINDA BAHAR HAFTASI
Hava durumu tahmin haritalarına göre Türkiye adeta bahardan kalma günler yaşayacak. Birçok şehirde hafta boyu hava sıcaklıkları 10 derecenin üzerinde olacak, İstanbul’da 16 dereceyi bulacak sıcaklıklar, İzmir’de 18, Antalya’da ise 20 derece civarında seyredecek.
Yurtta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin ciddi şekilde üzerinde seyrederken bu hafta ülke genelinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Hafta boyunca hava sıcaklıklarında önemli bir değişme olmayacak, güney kıyılarda hava sıcaklıkları 20 derecelere kadar ulaşacak. Ayın 26’sından sonra ise hava sıcaklıkları hızla düşecek ve soğuk hava sistemi yurdu etkilemeye başlayacak.