İstanbul'a sağanak yağış geliyor

İstanbullular dikkat! Sıcaklıklar kaç derece düşecek?

İstanbul'a sağanak yağış geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye bu hafta sonu adeta yaz günlerine geri döndü. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretti. Ancak önümüzdeki hafta sağanak yağış geliyor. Meteoroloji Analiz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, İstanbul pazartesi ve salı gününü yağışlı geçirecek.

İŞTE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

Yarın Marmara Bölgesi,(İstanbul ve çevresinde) Kütahya ile İzmir ve Manisa'nın kuzey ilçelerinde sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da yağışlar yer yer gök gürültülü sağanak olacak. Salı günü ise Marmara Bölgesi, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak'ın yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar pazartesi-salı günü 2 ila 4 derece azalacak.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'nin parçalı bulutlu, ilk saatlerde Tekirdağ (Çorlu) çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, Direk devrilmesi vb.) karşı vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA:Batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu, ilk saatlerde Tekirdağ (Çorlu) çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

EGE:Az bulutlu ve açık, zamanla Kuzey ve Kıyı Ege' nin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Az bulutlu ve açık, kıyı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Az bulutlu ve açık, kıyılarının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.