İstanbul'da kırmızı alarm verildi, ekipler kar nöbetinde

İstanbul'da kar yağışının yeniden etkisini arttırmasıyla birlikte karla mücadele ekipleri teyakkuza geçti. Kar küreme ve tuzlama araçları 24 saat nöbet tutarken, çağrı merkezlerindeki görevliler ise gelen telefonlar doğrultusunda ekipleri, sorunların yaşandığı bölgelere yönlendirdi.

İstanbul'da kırmızı alarm verildi, ekipler kar nöbetinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da etkisini yitiren kar yağışı kentte yeniden etkili olmaya başladı. Meteorolojinin günler öncesinden paylaştığı verilere göre cuma günü itibariyle kar yağışının etkili olacağı yönündeki tahminler gerçekleşti. İstanbul'da etkili olan kar yağışına karşı yerel yönetimler ise günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı. İstanbul’un yoğun kar yağışı alan bölgelerinden Başakşehir’de de karla mücadele için önlemler alındı. Onlarca iş makinesiyle ilçenin birçok noktasına konuşlanan Başakşehir Belediyesi bünyesindeki karla mücadele ekipleri, vatandaşların kardan olumsuz yönde etkilenmemesi için 24 saat boyunca yolları acık tutmaya çalışıyor.

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ YOLLARI AÇIK TUTMAK İÇİN HER AN HAZIR
Kar yağışı öncesinde her türlü tedbiri yetkililer, yolların açık tutulabilmesi ve vatandaşların gitmek istedikleri yerlere sorunsuz bir şekilde ulaşabilmeleri için onlarca kişiden oluşan karla mücadele ekibini harekete geçirdi. Mağduriyetlerin yaşanmaması için kırmızı alarm verildiğini ve hemen her bölgeye ekip yerleştirildiğini belirten Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım Onarım Şefi Ahmet Antlı, “İlçemiz yüksek bir kesimde olduğu için yoğun kar yağışıyla karşı karşıya kalıyor. Afetle alakalı daha yoğun bir çalışma temposu isteyen bir durum söz konusu. Araçlarımız toplamda bin 30 tane sokak 257 cadde, 27 bulvar olmak üzere; 165 personel, 47 kar küreme ve tuzlama aracımız, 8 adet JCV’miz, 2 adet ekskavatör aracımız, 2 adet greyderimizle bölgeye afet durumunda müdahale etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ekiplerin öncelik verdiği noktaları da sıralayan Ahmet Antlı, “Araçlarımız daha önce belirlenen sokak ve caddelerde yerlerine geçip hazır bir şekilde start almayı bekliyorlar. Araçlarımız öncelikle hastane okul ve emniyet güçlerimizin olaylara daha erken müdahale edebilmesi için hızlı bir şekilde edebilmeleri adına öncelikli olarak buralara yönlendiriliyor. Daha sonra ana cadde olarak belirlediğimiz yollarımıza müdahale. Bir sonraki aşamada ise sokaklara müdahale etmeyle görevlendirilmiş bulunuyor arkadaşlarımız” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK KOŞULLARI DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULUYOR
Ahmet Antlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunların dışında 112 acil servisle alakalı bir takım araçlarımız da bölge hazır bulunduruluyor. Acil bir kaza durumunda, hastalık durumunda müdahale etme amaçlı görevli personelimiz de hazır bulunmakta” diye konuştu. Vatandaşların yoğun kar yağışı nedeniyle karşılaşabilecekleri sorunların çözümü için yetkililere ulaşacak iletişim numarasını da aktaran Antlı,“Ayrıca çözüm ortaklarımız var. 444 06 69 numarasından bizlere ulaşabilirler. Bu çözüm ortaklarımız gerekli talep ve bilgileri anında ilgili bölge sorumlularına iletebiliyor. Bu konuyla alakalı herhangi bir sıkıntı şuana kadar yaşamadık, yaşamamak için de elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz.”

ÇAĞRI MERKEZİNE GELEN ARAMALARIN SAYISINDA ARTIŞ VAR
Etkisini arttıran kar yağışıyla birlikte belediye bünyesinde oluşturulan çağrı merkezine gelen aramaların sayısında da gözle görülür bir artış yaşandı. Merkezi arayan vatandaşlar kar yağışının etkisiyle oluşan olumsuz durumların giderilmesi için taleplerini iletiyor. Merkezdeki görevliler ise sorunu bölgelerdeki ekiplere ileterek vatandaşların yaşadığı sorunların bir an önce giderilmesini sağlıyor.

ÇAĞRI MERKEZİ VATANDAŞLA EKİPLER ARASINDA KOORDİNASYON SAĞLIYOR
Vatandaşlardan gelen talepleri sahadaki karla mücadele ekiplerine aktardıklarını belirten çağrı merkezi görevlisi Bahadır Akkan, “Anlık olarak özellikle kar yağışının yaşandığı dönemlerde çağrılar da buna istinaden yoğunlaşıyor. Vatandaşlarımızın genelde bu çağrıları yolların kapalı olmasından değil kendilerinin yaşadıkları tedirginliklerden kaynaklanabiliyor. Çağrı ekranı sistemimizde diğer müdürlüklerimizle birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Vatandaşlardan adresi alıyoruz, ilgili müdürlüğümüze anında elektronik sistem üzerinden yönlendiriyoruz. Zaten sahada da yoğun bir ekibimiz bizimle birlikte özellikle kar döneminde mesai yapıyor. Kendilerine ilettiğimiz adreslere araçlarla birlikte intikal ediyorlar” diye konuştu.