İstanbul'un En Büyük Parkı Açıldı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul'un en büyük parkı olan Cumhuriyet Parkı'nı, Cumhuriyet Bayramı'nın 90. Yıldönümünde görkemli bir törenle açtı.

İstanbul'un En Büyük Parkı Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Bayramı’na yakışır bir açılışa ev sahipliği yaptı. Silivri Belediyesi tarafından yaptırılan ve İstanbul’da mahalle aralarındaki parklar içerisinde en büyük yüzölçümüne sahip olan Cumhuriyet Parkı Silivrililerin katılımıyla hizmete açıldı. Silivri Yeni Mahalle Toplu Konutlar bölgesindeki devasa park; kafeterya, çocuk oyun alanı, satranç oyun alanı, amfi tiyatro, koşu yolu, bisiklet yolu ve otopark alanlarını içeriyor. Proje devamında bölgeye yüzme havuzu, basketbol, futbol, tenis kortları da yapılacak. 

 

AÇILIŞTA FOLKLOR VE TANGO GÖSTERİLERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Halk Oyunları ve Modern Dans Grubunun danslarıyla renklenen Cumhuriyet Parkı açılışında ilçe protokol üyeleri onuncu yıl marşı eşliğinde kurdele kestiler. Başkan Işıklar böylesine büyük bir parka Cumhuriyet adını koyarak Silivri’nin hizmetine açmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyerek, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

CUMHURİYET PARKI’NDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi Cumhuriyet Parkı Projesi kapsamında toplam 40 bin metre kare alanda; 10 bin 300 metrekare sert zemin çalışması gerçekleştirildi. 22 bin 700 metre kare yeşil alan düzenlemesi yapılan alan, elektrik ve sulama tesisatları da döşenerek aydınlık bir görünüme kavuşturuldu. Çocuk oyun alanı, satranç oyun alanı, amfi tiyatro, koşu yolu, bisiklet yolu, spor alanları ve otoparkın yer aldığı proje kapsamında bölgeye kazandırılan yeşil alanlarla Cumhuriyet Parkı dopdolu bir yaşam merkezi haline geldi.