İstanbul'un Lale'leri Seymen'de Yetişiyor

Seymen Köyünde İBB alım garantisi ile yetiştirilen 2 Milyon 700 bin lale soğanı ve 1 Milyon 250 bin mevsimlik çiçek köylüler tarafından İBB'ye teslim edildi.

İstanbul'un Lale'leri Seymen'de Yetişiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 SEYMEN’DE YETİŞTİRİLEN 2 MİLYON 600 BİN LALE SOĞANI İBB’YE TESLİM EDİLDİ

Seymen Köyünde İBB alım garantisi ile yetiştirilen 2 Milyon 700 bin lale soğanı ve 1 Milyon 250 bin mevsimlik çiçek köylüler tarafından İBB’ye teslim edildi. Yıllardır park ve bahçelerde İstanbul’un güzelliğine güzellik katan laleler, Seymen’li üreticilerin geçim kaynağı olurken, yapılan yatışlar nedeni ile Silivri ekonomisine de katkı sağlıyor. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, İBB teslim edilen laleler için KİPTAŞ1 konutlarında düzenlenen temsili ‘lale dikme’ törenine katılarak Silivri’ye dikilecek olan 4 bin lale için İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti.

İLK LALE SOĞANINI DEMİRAL DİKTİ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Seymen’de yetiştirilerek İBB’ye teslim edilen 2 Milyon 700 bin lale soğanı ve 1 Milyon 250 bin mevsimlik çiçek için KİPTAŞ 1 Konutlarında temsili dikim törenine katılarak sezonun ilk lale soğanını dikti. Lale dikme töreninde Demiral’a, AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Yönetimi, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Aday Adayları, Meclis Üyesi Aday Adayları, Silivri KİPTAŞ 1 Müdürü Engin Meral ve site yöneticileri de eşlik etti.

SİLİVRİ’YE 4 BİN LALE DİKİLECEK

KİPTAŞ1 Konutlarında düzenlenen lale dikim töreninde konuşan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Silivri’ye dikilecek olan 4 bin lale soğanı için İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederek, “ Seymen Köyümüzde yetiştirilen 2 Milyon 700 bin lale soğanı ve 1 Milyon 250 bin mevsimlik çiçek Seymen’li üreticilerimiz tarafından İBB’ye teslim edildi. Silivri ekonomisine ve Seymen’de yaşayan çiftçilerimize büyük katkı sağlayan ve İstanbul’umuzun simgesi haline gelen laleler bu yaz İstanbul’umuza ayrı bir renk ve güzellik katacak. İBB tarafından alım garantili yetiştirilen lalelerimizden 4 bin tanesini bu gün temsili olarak Silivri’mize dikiyoruz.  Ben özellikle İBB Başkanımız Mimar Dr. Kadir Topbaş’a Seymen köyümüze ve Silivri’mize yaptığı katkı ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Silivri’nin laleleri bu yaz da Silivri’nin ve İstanbul’un dört bir yanında açacak. Bunun mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.