İşten çıkarılan işçilerle ilgili gelişme

Geçtiğimiz aylarda Silivri Belediyesi'ndeki işlerinden çıkarılan işçilerle ilgili olarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sosyal medyadan konuya açıklık getirdi. Işıklar 'İşçiler işe başlatılacak ve uyum içinde çalışıp çalışmayacakları izlenecektir. Aynı sorunun devam etmesi halinde daha önce yapıldığı gibi temelli olarak gereği yapılacaktır. 'ifadelerini kullandı

İşten çıkarılan işçilerle ilgili gelişme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşten çıkarılan işçiler, dün başlattıkları Açlık grevi ile ilgili olarak basın açıklaması yapacaklarını belirtmişlerdi. Saat 14.30’da yapılacak olan basın açıklaması öncesinde sendika temsilcileri ve Silivri Demokrasi platformu temsilcilerinin görüşme talebini kabul eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, işçi temsilcileri ve arabulucularla yaklaşık 3 saat görüştü. Görüşme sonrasında Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Başkan Işıklar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Değerli Hemşerilerim

Silivri Belediyesi olarak üç işçinin işten çıkarılması konusu Silivri kamuoyunda yeteri kadar ve doğru anlaşılmadığını gözlemlemiş bulunmaktayız.

Bu tasarruf tamamen iş disiplini, çalışma prensiplerinin korunması ve sürdürülmesi adına yapılmıştır. İyileşme olacağı konusunda yılladır birlikte çalıştığımız sivil toplum örgütlerinin talebi ve kaygıları üzerine bu işçilerimizin işe iadesi konusunu sadece ve sadece bu kurumların ortak talebi olarak kabul ettiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Hukuk sureci bitiminde gerekli tebligatlar yapıldıktan sonra işe başlatılacaklardır.

Demokrasi değerleri emeğe insan onuruna bakışını değerlendirmesi konusunda ortak anlayışa sahip olduğumuz bu kurumlarla çatışmamız mümkün değildir. Aynı acıyı aynı kaygıyı duyan insanlar olarak yasadığımız bu olağan üstü günlerde bu sürecin daha fazla suiistimal edilmesine izin vermeyeceğiz.

Bu art niyetle söylenen geri adım atmak teslim olmak asla ve asla değildir. İşçiler işe başlatılacak ve uyum içinde çalışıp çalışmayacakları izlenecektir. Aynı sorunun devam etmesi halinde daha önce yapıldığı gibi temelli olarak gereği yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur"