İYGAD 37 kişinin üyeliklerini düşürdü!

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, yeni tüzüğe göre mevcut üyelerden 37'sinin gerekli tebligatlar yapıldıktan sonra üyeliklerinin düşürülmesine ve yeni üye kampanyası başlatılmasına oy birliği ile karar verdi.

İYGAD 37 kişinin üyeliklerini düşürdü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, yeni tüzüğe göre mevcut üyelerden 37'sinin gerekli tebligatlar yapıldıktan sonra üyeliklerinin düşürülmesine ve yeni üye kampanyası başlatılmasına oy birliği ile karar verdi. 

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği 10 ve 11. Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu Toplantılarında üyelik vasfını yitirenlerin üyeliklerinin düşürülmesi ve yeni üye kampanyası başlatma kararı aldı. 

Yönetim Kurulu, yeni tüzüğe göre, 37 kişinin üyeliklerinin gerekli teblgiatlar yapıldıktan sonra düşürülmesine ve diğer üyelerin üyeliklerin devam etmesine karar verdi. Yapılacak kamuoyuna duyuru ile üyeliklerinin düşürülmesine karar verilenler yeni tüzüğe göre, gazetecilik yaptıklarını belgelendirilirlerse üyelikleri devam edecek.

 

Yeni tüzüğün 5. maddesine göre karar verildi

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin 10 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirdiği olağan Tüzük Kongresi'nde, 12 yıl önce yapılan tüzük, günün şartlarına uygun hale getirilerek değiştirilmişti.

Kongre sonrasında Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan, mevcut üyelerin yeni tüzüğe göre üyeliklerini araştıracak; Ahmet Refik Bek (Komisyon Başkanı), Zafer Yiğiter (Komisyon Sekreteri), Barış Emregül, Celal Karaali, Mustafa Küpeli, Eren Ermiş, Engin Pınarbaşlı ve İsmail Çavdar'ın aralarında bulunduğu 8 kişilik komisyon  kuruldu. Komisyon üyeleri yaptıkları araştırmalar sonucunda, yeni tüzüğün 5. maddesi, "Dernek üyeliğinden çıkarılmayı gerektiren haller" bölümünün "Mesleki anlamda üye olma şartlarını 1 (bir) yıldan fazla bir süre kaybetmiş olma" e) fıkrasına göre yönetim kuruluna sundukları rapor gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra oy birliği ile kabul edildi. 

Üyeliklerden düşürülenler

Yönetim Kurulu; Elif Oğuz, Şennur Engin, Çetin Çelik, Mahmut Aktar, Ömer Haluk Akbay, Sevcan Çelik, Umut Çelik, Barış Balseçer, Handan Şener, Hüseyin Çidik, Şebnem Yalçın, Zeynep Yılmaz, Ezgi Kırali, Gamze Saltık, İlknur Çelik, İlknur Erol, İsmet Konak, Dilek Aksoy, Kazım Ay, Nalan Durak, Servet Yıldırım, Emirhan Dokuzlardan, Mehmet Dinç, Bilal Deveci, Nurten Çidik, Sevda Deveci, Niyazi Genç, Durmuş Çelikli, Aydın Aşık, Esra Girgin, Dilan Abdullahoğlu, Ersin Pınarbaşlı, Burçak Aycan, Abdullah Aslan ve Zehra Seven vefat eden İlhan Uygun ve Feza Behiye Kaya'nın (37 kişinin) üyeliklerinin düşürülmesine karar verdi. 

Üye kampanyası

Yeni tüzüğün, “3 maddesi üyeliği yeniden düzenlemiştir.

a- Günlük, Haftalık, 15 günlük, Aylık süreli yazılı, görüntülü, sesli veya elektronik ortamda yayın hayatını  düzenli olarak sürdüren basın yayın organlarında; kadrolu, sözleşmeli ya da telif karşılığı haber alma, işleme, iletme, basılı yayınların hazırlanmasında teknik ve editoryal hizmet verme ve/veya düzenli yazı ve yorumları ile köşe yazarlığı üstlenen, yasalar karşısındaki konumu yukarıdaki tanımlara uygun herkes en az 1 yıl düzenli olarak bu görevi yaptığını belgelemek suretiyle derneğe üyelik için müracat hakkına sahip olur.

b- Dernekler yasası hükümlerine aykırı olmamak koşulu ile; çeşitli Kamu ve Özel Sektör Kuruluşlarının, Sendikaların, Yerel ve Ulusal  Ölçekli STK’ların, Basın Halkla İlişkiler ve Yayın dairelerinin gazetecilik kapsamına giren Müdürlük, Şeflik ve/veya Danışmanlık bölümlerinde görev yapan çalışanların; derneğin amaç ve ilkelerine uygun olarak faaliyette bulunmaları koşulu ile, birinci fıkradaki üyelik şartlarını taşıdıkları takdirde üyeliğe müracat edebilirler.

c- (a) ve (b)  şıklarında belirtilen şartları taşıyan fiil ehliyetine sahip bulunan ve yukarıda belirtilen derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden herkes bu derneğe üye olma hakkına sahiptir.

d- Dernek başkanlığına yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusunda en az iki dernek üyesinin referansı bulunmak zorundadır.

 

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği yeni tüzüğün 3. maddesine uygun meslektaşlarını üye yapmak için kampaya başlattı. İstanbul genelinde yürütülecek kampanya sonucunda hedef İstanbul'da gazetecilik yapanları İYGAD çatısı altında  toplamak.