İYGAD, uzun yoldan döndü

İYGAD Yönetimi, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Doğu Anadolu illerine 'haber turu' adında ziyaret gerçekleştirdi.

İYGAD, uzun yoldan döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illere “Sosyal Sorumluluk Projesi” çerçevesinde “haber turu” gerçekleştirdi. Ardahan, Kars, Iğdır il merkezleri haricinde bölgedeki ilçe, belde, köy ve yaylara da giderek, bölgenin güzelliklerini, faaliyetlerini, projelerini ve sorunlarını haberlere taşıyarak okura ve kamu yetkililerini bilgilendirme gazisi 8 gün sürdü.

YÜRÜTME KURULU OLUŞTURULDU

İYGAD Yönetimi, haber turuna çıkmadan önce planlı bir şekilde çalıştı ve gezi öncesi Yürütme Komisyonu kurdu. Komisyon, geziye son şeklini verdi; gezi sırasındaki gelişmeler de çoğunluk kararıyla yol haritaları çizdi. Derneğin aldığı karar doğrultusunda Gezi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Murat Abdullahoğlu, İrfan Ermiş, Celal Karaali, Engin Pınarbaşlı, Mustafa Küpeli, İbrahim Küpeli, Fakir Yılmaz ve Hanifi Çelik.Komisyon üyelerinden geziye katılanlar, sonradan gelişen kararları ve gelişmeleri yerinde çözdü. Gezinin ana programında değişiklik olmadı. Yeni görüşmeler olduğu zaman, komisyon yerinde kararlar alarak uyguladı.

ZİYARETTEN SATIRBAŞLARI

Başarıyla tamamlanan gezinin ana programında Haber Turu ekibi, Ardahan’da Hanak, Damal, Çıldır ilçeleri ve ölçek köyündeki ve Sinot yaylasındaki festival ve davetlere katıldı. Iğdır’da ise Tuz Dağı ve Ağrı Dağı, gazetecilerin en çok ilgisini çeken ziyaret alanlarındandı.

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nin gezi ve haber turu ekibi, İstanbul’a dönüş yolu üzerindeki Erzurum, Trabzon ve Samsun – Ladik’de de ziyaret ve geziler organize etti.

GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Ziyaretlerde, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Hakkı Yılmaz, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, Ardahan Belediye Başkanı Orhan Atalay, Ardahan Kars Ardahan Göle Serhat Boyları Dernek Başkanı Muharrem Yıldız, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan´ın Vekili Çetin Ada, Uluslararası Asılsız Ermeni İddiaları İle Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey ile görüşüldü.

YAKIN İLGİ GÖSTERDİLER

Gezi kapsamında, özellikle bölgemizde tanınmış isimler büyük destek gösterdi. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, Serhay Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız, Samandöken Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Silivri Yelken Restoran Sahibi İşadamı Metin Polat, Esenyurt Ardahan Kültür Derneği Başkanı Tuncer Dağ, Ardahan Göle Kaşar Festivali Ağası Gazeteci Mustafa Küpeli, gerek telefon diplomasisi gerekse bizzat ekibin yanında yer alarak yardımlarını esirgemedi.

HERKES ORADAYDI

Geziye katılanlar arasında; Yörünge Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Kasaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İrfan Ermiş, Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali, Haber Veriyorum Gazetesi İmtiyaz Sahibi Engin Pınarbaşlı, Siyasal Bikrim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Küpeli, Gazete Avcılar İmtiyaz Sahibi Hanifi Çelik, Bikrim Gazetesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Küpeli, Bölge Sanatcısı Latif Ayyıldız, Gerçek Gündem İnternet Sitesi Temsilcisi Hıdır Ulağ, Haber Tempo İnternet Sitesi kurucusu Lütfü Bulut, Ağrı Tempo Gazetesi İmtiyaz Sahibi Filiz Demir, Haberdar Gazetesi muhabiri Gül Güyük, Neyzen ve Köşe Yazarı Muharrem Der, Yaşam Gazetesi İstanbul Avrupa muhabiri Hanifi Budak, Birikim Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Doğu Kara ve foto muhabirleri vardı. Gazeteciler, herkesin bu tür ziyaretleri gerçekleştirmesi gerektiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.