'İyi seyirler emek güçleri'

Silivri Belediyesi'ndeki işlerinden haksız yere çıkarıldıkları iddiasıyla 55 gündür pasif eylem yapan Çetin Arat ve Barış Kiracıoğlu, eylemlerini açlık grevine dönüştürerek devam ediyorlar. Bugün yaptıkları yazılı basın açıklamasıyla 'Olanları herkesin bir televizyon dizisi gibi seyretmesi gerekli ilgi ve ciddiyeti göstermediğini 'belirterek serzenişte bulundular

'İyi seyirler emek güçleri'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazılı olarak yapılan açılamada şu ifadeler kullanıldı;

“Bildiğiniz gibi 19.08.2015 tarihinde keyfi bir şekilde iş akdimiz fesih edilmiş. Aynı gün başlatmış olduğumuz pasif eylemimiz 55 gün sürmüş ve Silivri Belediye Başkanı'nın Demokrasi platformuna mahkeme kararını beklemeden işe başlatacağının sözünü vermesi ile eylemimizi bitirmiştik. 15 gün süre ile işe alınacağımız günü beklemiş beklerken işe iade davalarını kazanmıştık.

Fakat davaları kazanmamıza rağmen 26.10.2015 tarihinde belediye başkanlığınca dosyalarımız temyize gönderilmiştir. Belediye başkanı kamuoyuna, Demokrasi platformuna ve bileşenlerine en önemlisi bizlere verdiği sözü tutmamıştır. Hemen ardından Silivri ilçe başkanlığına giderek konuyu ilçe başkanı ile görüşmek istediğimizde bizi polis zoruyla çıkartacaklarını ifade ederek dışarı çıkartmışlar ve yarın sabah gelmemizi söylemişlerdir. Ertesi gün gittiğimizde bizimle polis nezaretinde görüşmüş taleplerimizi kaale bile almamışlardır. Bunun üzerine 27.10.2015 salı akşamı açlık grevine başladık.28 Ekim çarşamba günü belediye başkanı yeniden bir görüşme talep etmiş ve kendi facebook hesabından daha bir anlaşma sağlanmadan bir metin yayınlanmış söyledikleri ayrı yazdıkları ayrı bildirimde bulunmuştur. Bizlerin bunu kabul edebilecek imkânımız ve sabrımız yoktur.

Açlık grevimize devam etme kararı aldık ve 30 Ekim cuma günü itibari ile Silivri belediyesi zabıtasının standlarımıza, pankartlarımıza ve bizlere fiili ve fiziki saldırıları yoğun bir şekilde başlamış. Sendikamızın aracılığıyla Silivri kaymakamlığından alınmış eylem ve etkinlik için almış olduğumuz iznimiz olmasına rağmen insanlık dışı darp ederek tüm kamuoyunun gözü önünde yerlerde sürükleyerek çirkin müdahalelerine devam etmişlerdir.

Bütün bu olanları herkesin bir televizyon dizisi gibi seyretmesi gerekli ilgi ve ciddiyeti göstermemesi, bedenlerimizin bitkinliği, olumsuz hava şartları, barınabileceğimiz bir yer olmadığı gibi oturabileceğimiz bir yerin bile olmaması eriyip bitmemizi herkesin uzaktan seyredeceğine kanaat getirdik.

Bu sebeplerden sağlığımızı korumak direnişimizi daha da uzatabilmek için açlık grevinde olumlu koşulları sağlayabilmek için belirli bir süre dönüşümlü açlık grevine başladık. İyi seyirler işçi sınıfı, iyi seyirler emek güçleri, iyi seyirler kamuoyu...”