Kadınlar Yaza Merhaba Programında Biraraya Geldi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Evi'nden hizmet alan Silivrili kadınlarla Yaza Merhaba kahvaltısında bir araya geldi.

Kadınlar Yaza Merhaba Programında Biraraya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Evleri’nden hizmet alan Silivrili kadınlarla Kale Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Yaza Merhaba kahvaltısında bir araya geldi. Gümüşyaka, Selimpaşa, Mimarsinan, Değirmenköy, Ortaköy, Seymen ve Büyükçavuşlu Mahallelerinde Kurdele Nakış, Otantik Takı, Dekoratif Sabun (Mis Sabun), Resim ve İğne Oyası gibi eğitimler alan kadınlar, kahvaltıda bir araya gelerek el emeği ürünlerinin yer aldığı küçük bir sergi açtı. 

IŞIKLAR; “MAHALLE EVİ HER MAHALLEMİZDE MUTLAKA AÇILACAK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Evleri sayısının gün geçtikçe arttığını ifade ederek şunları söyledi; “Mahalle Evlerimizi açalı 6 sene oldu, önce 5-6 kişiyle başladık. Kadının toplumdaki yerinin nasıl ayrıştırıldığını, ötekileştirildiği neredeyse bu etkinliklerin tamamen dışında tutulmak istenen bir anlayışa karşı biz Mahalle Evlerimizi kurduk. Evlat yetiştiren bir kadın çocuğunu nasıl yetiştireceğine yaşadığı iklime göre belirler. Biz hepimiz geleceği yetiştiren bir nesli, bir arada tutmak, diyaloğu geliştirmek, nasıl giyindin, nerden geldin bunlara bakmadan büyük bir aile olduğumuzu göstermeye çalıştık. Yedi kişi ile başladık şimdi 1200 oldu ben inanıyorum ki biz 3000-5000’leri de geçeceğiz. Her mahallemizde mutlaka ve mutlaka Mahalle Evimiz açılacak. Dolaşmadık yer, girmediğimiz ev kalmayacak. Biz bunları yaparken herkesin inançlarını, değerlerini, gelenek ve göreneklerini zenginlik sayarak bu duygu ve düşüncelerimize daha çok sahip çıkacağız. Biz hep birlikte büyük bir aileyiz.” 

TAMAYLIGİL ZİYARET ETTİ

CHP İstanbul Milletvekili Bihlur Tamaylıgil de gerçekleşen kahvaltıyı ziyaret ederek Silivrili kadınları selamladı. El emeği ürünleri inceleyen Tamaylıgil, kadının üretkenliğine, toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekerek Mahalle Evi kursiyerlerini tebrik etti.