Kadir Has Üniversitesi yaz kampları

Kadir Has Üniversitesi, Enformasyon Teknolojileri (IT), Tasarım ve Tiyatro Kampları ile kapılarını gençlere yazın da açıyor.

Kadir Has Üniversitesi yaz kampları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadir Has Üniversitesi’nin Cibali ve Selimpaşa kampüslerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen yaz kampları öğrencilerin ilgi alanlarını belirmede etkin rol oynuyor.
Kadir Has Üniversitesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği IT Yaz Kampı’nın amacı öğrencilere meslekle ilgili iş fırsatları ve iş girişimlerinde hakkında yol göstermek. IT Yaz Kampı’nda; Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri ile sektörden uzmanlar seminerler verdi. 4–15 Temmuz 2011 tarihleri arasında lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kampa, herhangi bir yüksek öğrenim programına kayıtlı olmayanlar lise mezunlarıda da katılma imkanı buldu.
Kadir Has Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 18–21 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlediği Tasarım Kampı; tasarıma ilgi duyan gençlere yaratıcılıklarının sınırlarını aşma ve Kadir Has Üniversitesi öğrencisi olma deneyimini yaşattı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tasarım Kampı, kendini keşfe hazır 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini ağırladı. Tasarım Kampı’nın öncelikli amacı, yaratıcılık ve kavramsal düşünme yetisinin önemini vurgulayarak, öğrencilerin tasarım becerilerinin büyük oranda geliştirilebileceğini göstermek.
Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nün düzenlediği Tiyatro Kampları da tiyatroyu ve oyunculuk eğitimini daha yakından tanımak, oyunculuk mesleğiyle tanışmak ve Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde nasıl bir eğitim yapıldığını yaşayarak öğrenmek isteyen gençlere ev sahipliği yaptı. Kadir Has Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nün düzenlediği kamp, 18-19 Temmuz 2011 tarihlerinde gerçekleşti.
Üniversitenin merkez kampüsünün ilham verici mekanlarında yürütülen kamplar, yaratıcılığı, estetik duyarlılığı ve analitik düşünceyi destekleyen bir yaklaşımla planlandı. Kamplarda düzenlenen atölye çalışmalarında katılımcılar, becerilerini eğlenceli bir şekilde keşfetme imkanı buldu.