Kaymakam Partal, afet bölgesini ziyaret etti

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri'nin birçok noktasında yaşanan sel felaketi sonrasında zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Partal, yetkililerden de olay yerinde bilgiler alarak müdahale talimatları verdi.

Kaymakam Partal, afet bölgesini ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin birçok noktasında yaşanan sel felaketi sonrasında Silivri Kaymakamı Ali Partal, afet bölgelerini ziyaret etti. Yaşanan felaket sonrasında ev, iş yeri ve araçları sular altında kalan vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Partal, selin oluşma sebepleriyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Temizlik talimatı verdi

Silivri’de gün boyu zarar gören bölgeleri dolaşan Kaymakam Partal, Elmalık mevkiinde de vatandaşları dinledi. D100 karayolu altında bulunan mazgalların tıkalı olması sebebiyle suyun tahliye edilmediğini söyleyen vatandaşları dinleyen Kaymakam Partal, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yetkililere mazgalların temizlenmesi yönünde talimat veren Kaymakam Partal, vatandaşlara da evlerin olduğu yerde biriken suyun tahliye edilebilmesi için İBB’den araç istenildiğini, gelecek olan aracın tazyikli şekilde biriken sel sularını mazgallar vasıtasıyla tahliye edeceğini söyledi.

Destek sağlanacak

Kaymakam Ali Partal, evleri su altında kalan vatandaşların şikayetlerini dinledikten sonra şu an için önemli olanın suyu tahliye etmek olduğunu, sonraki aşamada da hasar tespitlerinin tutanak altına alınarak devlet tarafından zararlar konusunda destek sağlanacağını  söyledi.