Kent Konseyi imza kampanyası başlattı

Silivri Kent Konseyi, yıkılan eski Devlet Hastanesinin yerine yapılması planlanan cami yerine Aile Sağlığı merkezi yapılması için imza kampanyası başlattı

Kent Konseyi imza kampanyası başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kent Konseyi Başkanı Dilruba Önal yaptığı basın açıklamasında “İlçemizde daha önce Devlet Hastanesi olarak hizmet verilen bina yıkılmıştır. Halkımızın hafızalarında bu yer sağlık hizmeti sunulan binanın yeri olarak bilinmektedir. Yine bu alanın, aynı amaca hizmet eden Aile Sağlığı Merkezi(ASM) olarak yapılması ve çevrenin ise yeşil alan olarak Silivri halkına hizmet vermesini istiyoruz ”dedi.

Önal konuşmasını şöyle sürdürdü “İlçemizin önemli merkezi mekânlarının halkın en temel acil ihtiyaçlarının giderilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilmesi, daha çok yeşil alanlara kavuşturulması bu kentin yaşayanları olarak hepimizin ortak talebi ve düşüncesidir. Eski devlet hastanesinde bir sağlık kuruluşu olarak yıllarca hemşerimize sağlık hizmeti sunulmuş ve kentimizde yaşayan vatandaşlarca bu şekilde hafızalarda yer edinmiştir. Şu günlerde deprem güvenliği nedeniyle eski adıyla Sağlık Ocaklarımız, yeni adıyla Aile Sağlığı Merkezlerimizin bazıları için yıkım kararı alınmıştır. Bu sebeple eski devlet hastanesi alanının, yeniden inşa edilmesi gereken Aile Sağlığı Merkezleri olarak ve çevresinin halkın rahatça dinlenebileceği yeşil alan olarak değerlendirilmesi tüm hemşerilerimizin isteğidir. İlçemizde sayısı az olan bu tür alanların en rahat ulaşılabilir ve bilinen mekânlar olması sebebiyle halkın en acil öncelikli ihtiyaçlarına karşılık verecek alanlar haline dönüştürülmesi büyük önem taşımaktadır. Yaklaşık 50 bin hemşerimizin çocuklarının aşısını yaptırdığı, gebesinin kontrolü, yaşlısının tedavisi en kolay yaptırabildiği Aile Sağlığı Merkezleri binalarının bu tür merkezi alanlara dönüştürülmesi ve çevresinin doğal, yaşanılabilir yeşil alanlara kavuşturulması şehrimize de bir rahatlık sağlayacaktır. Silivri Kent Konseyi, kentimizde çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan ve kente dair çalışmalar yapan bir yapıdır. Silivri Kent Konseyi yürütme kurulunca alınan karar gereği, kentimizin daha yaşanır alanlara kavuşması, halkımızın acil ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması adına eski devlet hastanesi alanına ASM yapılmasını ve çevresinin de yeşil alana dönüştürülmesini istiyoruz. Halkın bu talebi yetkililere güçlü bir şekilde iletmek amacıyla, bu taleplerimizin yaşam bulması için 16.09.2013 tarihinden itibaren her pazartesi 12.00-13.00 saatleri arasında eski devlet hastanesi önünde buluşarak, imza kampanyası başlatıyoruz. Silivri Kent Konseyi olarak öncülük ettiğimiz bu kampanyamıza, tüm Silivrili hemşerilerimizin canı gönülden katılacağını biliyor, yetkilerimizin sesimize kulak vereceği inancıyla, herkesi kampanyamıza katkı sağlamaya davet ediyoruz”