Kış lastiği taktırmak için kuyruğa girdiler

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlıyor. Kurala uymayan araçların işletmecilerine verilen cezanın da yeni yılda arttırılacak olması nedeniyle vatandaşlar kış lastiği taktırmak için teknik servislere akın etti.

Kış lastiği taktırmak için kuyruğa girdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012 yılında yürürlüğe giren ‘zorunlu kış lastiği uygulaması’ dolayısıyla, araç lastiklerini değiştirmek isteyen vatandaşlar teknik servislere akın etti. İşini son güne bırakan araç sahipleri lastik servisleri önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 1 Aralık itibarıyla 571 lira ceza uygulanacak. Ceza, 1 Ocak 2016 itibarıyla 602 liraya çıkacak. Sabah saatlerinden beri 25-30 aracın lastik değişimini gerçekleştirdiğini belirten lastikçi ustası Cihan Tan, “Vatandaşlarımız kış lastiği uygulaması konusunda duyarlı olması lazım. Kış lastiği, yol tutuşu, fren emniyeti konusunda çok sağlıklı bir şey olduğu için değişmelerinde fayda vardır” dedi.


Lastikçi ustası Cihan Tan, “ Bugün servisimize 25-30 araç geldi. Kış lastiklerini değişmeye başladık. Kış lastikleri, sağlık bakımından, firen mesafesi bakımından önemlidir. O yüzden, mecburiyetten değişmek gerekiyor. İnsanlarımızın bu konuda duyarlı olması lazım. Kış lastiği yol tutuşu ve fren emniyeti konusunda çok sağlıklı bir şey olduğu için değiştirilmesinde fayda vardır. Göz ardı etmemek lazım. Çünkü göz ardı ettiğin zaman can sağlığı yok. Fren tutmayınca araç kaydırır. Gider bir yere vurur. Bu sefer de can emniyetin yok. Hem karşı tarafa hem de size masraf o yüzden takılmasında fayda vardır” diye konuştu.


Akşama kadar 70-80 aracın lastik değişimine geleceğini belirten Lastik Servisi sahibi İskender Kapıcıoğlu da, “ Son gün olması dolayısıyla yoğunluk var. Müşterilerimiz sıra bekliyor. Dükkan önünde uzun kuyruklar oluşuyor” dedi.