Korsan 'Sapla samanı karıştırdılar'

Ak Parti Silivri İlçe Gençlik kollarının düzenlemiş olduğu Çanakkale Şehitlerini anma etkinliğinde yaptığı konuşmayla siyasi parti temsilcilerinden sonra Çevre Derneği de tepki gösteren bir açıklama yayımladı. Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı

Korsan 'Sapla samanı karıştırdılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GEZİ; Kanunlara, Kurallara Uymayanlara Atılan Demokrasi Tokadıdır!.. 

AKP Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, yine boyunu aşan bir konuşma yapmış. Çanakkale Şehitlerini Anma Programında sapla, samanı birbirine karıştırmış. Ailelerinde Çanakkale şehidi bulunan, padişahınız, efendiniz birinci dünya savaşında yenildiğinde, İstanbulu işgal kuvvetlerine teslim ettiği zaman İngiliz askerleri tarafından dövülüp, işkence görmüş dedeleri olan Silivrililer olarak bu satırları yazıyoruz. 

Hem Çanakkalede, hem Kurtuluş Savaşında savaşanlar neye karşı savaştıklarını biliyorlardı. Yedi düvelin emparyalistlerine karşı savaşmışlar, hepsini ülkeden kovmuşlar, Osmanlının tüm borçlarını ödemişler, kapitülasyonlara son vermişlerdi. 

Ülke çeşitli atılımlarla çağı yakalamaya çalışıyordu. Bunu başarıyordu da. O sağ tarafınızdaki fotoğrafta yer alan ATATÜRK önderliğinde dünya milletleri arasında saygın bir yer kazanıyordu. Siz de bugün Atatürk sayesinde konuşabiliyorsunuz Sayın Dilek Demiral. 

Sonra her ne hikmetse bazı iktidar sahipleri bin dokuz yüz ellilerden sonra ülkeyi yeniden borç batağına sokmaya başladılar ve bu borç her gün artarak bu güne kadar geldi. 
Sayın AKP Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, ülke en borçlu olduğu dönemi sizin iktidarınız döneminde yaşadı, yaşıyor. Cumhuriyetin neredeyse tüm eserleri sizin partinizin iktidarı döneminde satıldı. Hem de neredeyse bedava denecek fiyatlarla satıldı. Öyle bedava ki, alanlar, bir iki yıl içinde birkaç misline başkalarına devrettiler. İsterseniz bir kez daha düşünün Sayın AKP Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral. Gerek Çanakkalede, gerek Kurtuluş Savaşında cephelerde canlarını vererek savaşı kazananların kazandıklarını masa başında kaybedenler kimler? 

İktidarınız süresince neredeyse tüm komşularımızla kavgalı duruma geldik. Pardon, İŞİD teröristleri hariç. Onlar sizi pek sevmiyorlar fakat siz onları çok seviyorsunuz. Sizin onlara dünya kadar silah yardımınızdan sonra hiç utanmadan elçiliğimizi basıyorlar, o çok sevdiğinizi söylediğiniz Osmanlıların atasının türbesini istiyorlar. Türbeyi yıkıp, naaşları kaçırıp, türbenin arazisini İŞİD teröristlerine terkedip, sonra da yüzünüz kızarmadan başarılı bir operasyondu diyebiliyorsunuz. Bu mudur Osmanlılara saygınız? Yoksa Osmanlı saltanatının ilgası sırasında birkaç ailenin sınır dışı edilmesi midir üzüldüğünüz? 

Gelelim GEZİye. Gezi, bir ağaç ve yeşil alan koruma hareketi olarak başladı. Sonra polisin ve partinizin eli sopalı adamlarının saldırısıyla bir demokrasi hareketine döndü. Eylemlere milyonlar katıldı. Polisin panzerli ve gaz bombalı saldırıları ve partinizin eli sopalı adamları insanları katlettiler. Onlar tarihe demokrasi uğruna can verenler olarak geçecekler ve onları öldürenler ise sadece "katil" olarak.Gezinin üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Hala geziden korkuyorsunuz. Korkmayın! Geziyi anlamaya çalışın! Belki bazı dersler çıkarırsınız. 

Başkan Yönetim K. Üyesi            

Ali Korsan