Lüleburgaz halkı: 'Meralar köylünündür şirketlere kiralanamaz'

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Ahmetbey Beldesi'nde halk meraların hayvancılık yapan şahıs ve özel şirketlere kiralanacak olmasını protesto etti.Yapılan eyleme Silivri Çevre Derneği başkanı Ali Korsan ve radyo programcısı Kamil Bilici de katıldı.

Lüleburgaz halkı: 'Meralar köylünündür şirketlere kiralanamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Ahmetbey Beldesi’nde Toprağımıza sahip çıkalım’ platformunun öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, meraların hayvancılık yapan şahıs ve özel şirketlere kiralanacak olmasını protesto etti.

Ahmetbey Beldesi girişinde toplanan köylüler ve çevrecilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap, CHP Kırklareli eski milletvekili Tansel Barış, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş da katılarak destek verdi.

Ahmetbey Belediyesi hizmet binası önünde kitle adına konuşan Av. Emrah Arslan, Kırklareli’nde 43 belde ve köy meralarının özel şirketlere kiralanacağını ifade ederek şunları söyledi:

Şu sıralar Kırklareli’de gündem köylülerin meralarının kiralanması hususudur. Özellikle son dönemde yapılan çalışmalar ve Kırklareli’ de mera komisyonu hazırladığı raporlar ile toplamda 43 belde ve köyün meralarının kiralanması söz konusu. Bu hususla ilgili de yaklaşık olarak 69 şirket kiralama için başvuruda bulunmuştur. Siyasetten ziyade amacımız köylülerimizin geleceğidir. Meralarımızın hayvancılık yapan şahıs ve şirketlere kiralanmasına karşı yasal yollarla mücadelemizi başlattık ve platformumuzun hukuk komisyonu söz konusu yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır. Meraların şirketlere kiralanması hukuken mümkün değildir. Büyük şirketlerin işletmelerinin köylüye tercih edilmesine göz yummayacağız. Zira söz konusu düzenlemeler ile köylünün yaşam hakkına da müdahale edilmekte olduğu açıkça gözler önündedir. Köylümüzün bir karış toprağının bertaraf edilmesine karşıyız. Derhal bu kiralamalar durdurulmalı, komisyon raporları göz önünde bulundurularak kiralamalar iptal edilmelidir. Meralar köylünündür, şirketler paylaşamaz”

Basın açıklamasının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.