Marmara'da fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara'da fırtına beklendiğini duyurdu.

Marmara'da fırtına bekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Marmara Denizi'nde halen kuzeydoğudan kuvvetli olarak esmekte olan rüzgarın bugün (25.08.2014 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak, kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) esmesi bekleniyor.

Fırtınanın yarın ilk saatlerden itibaren etkisini azaltacağı tahmin ediliyor". 

METEOROLOJİ'DEN 'SICAKLIKLAR ARTACAK' UYARISI

Hava sıcaklıklarının 29 Ağustos 2014 Cuma gününe kadar yurdun iç kesimlerinde (İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin batısında) hissedilir derecede artması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Mevsim normallerinin 5 - 8 derece üzerinde ve en yüksek hava sıcaklıklarının 36 ila 39 C dereceler arasında gerçekleşeceği, ülkemizin güney kesimlerinde normallerinin 2 - 4 derece üzerinde, kuzeyinde ise normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının cuma günü ve hafta sonunda yurdun iç kesimlerinde 4 ila 8 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Yurdumuzun iç ve güney bölgelerinde tahmin edilen yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur" denildi.