'Maşalacı yapmak istedi de, biz mi kabul etmedik ?'

Avukat Emrah Maşalacı'nın sosyal medya hesabı üzerinden SİAD'a karşı yapmış olduğu eleştiriye SİAD'tan yazılı bir açıklama yapıldı. Başkan Hakan Kocabaş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada Avukat Emrah Maşalacı'nın 'maksadını aştığı'belirtilerek 'Sayın Maşalacı yeni çıkan bir kanunla ilgili bilgilendirme yapmak istedi de, biz mi kabul etmedik!?' ifadeleri kullanıldı.

'Maşalacı yapmak istedi de, biz mi kabul etmedik ?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrili Avukat Emrah Maşalacı, Silivri SİAD’ın Salı günü üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği seminere bilgi vermesi için Silivri dışından bir avukatı davet etmesini eleştirdi. ‘Özel ve tüzel kişilerin istedikleri avukatla çalışma serbestileri vardır elbette ki’ diyen Avukat Maşalacı, ‘Konu Silivri olunca…’ diyerek sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlamıştı.

Yapılan bu eleştiri sonrasında Silivri Sanayici ve İşadamları Derneğinden yazılı olarak bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Silivri SİAD’ın üyelerini bilgilendirme etkinlikleri içinde olan faaliyetlerimiz hakkında; Sn.Emrah Maşalacı’nın, 22.12.2016 tarihinde sosyal medya üzerinden basına yansıyan açıklamalarının, maksadını aşdığı kanısındayım.

Bilgilendirmenin başka avukatlar tarafından yapılmasının “bir ayıptır” söylemiyle dile getirilmesi, aslında Sn.Maşalacı’nın derneğimize yaptığı bir ayıptır. Bu yüzden de cevap verme gerekliliğimiz doğmuştur. Denmektedir ki “Silivri ilçe sınırları içinde Avukatlık hizmeti vermeyen meslektaşlarıma seminer verdirmek”, aslında bu yazı polemik yaratmak için yazılmayıp araştırılsaydı; Avukat Ali Şit’in Alibey mahallesinde ETA hukuk bürosu adı altında bir bürosunun olduğu anlaşılırdı.

Kaldı ki Silivri SİAD’ın tüm hizmetlerini Silivri İlçesi sınırlarındaki firmalardan alması zorunluluğu vardır gibi bir algı yanlıştır. Belki bu anlayış bizim yönetimimizle başlamış ve herkese de sirayet etmiş olacak ki; doğru, biz yönetim olarak Silivri firmalarıyla ticaret hacmimizi arttırmayı önemli bir hedef haline getirmişizdir. Ama bundan da herkesin kendine pay çıkarmayı bir hak görmesi anlaşılamaz bir durumdur.

Silivri SİAD’ın Salı kahvaltıları bildiğiniz gibi hemşerilerimize hep açık olmuştur. Yönetimimize kim başvurduysa; üyelerimize, eğitimimize, Silivri’mize yönelik yapacakları tanıtımlarda hep kapımız açık oldu. Sn.Emrah Maşalacı üyelerimize yeni çıkan bir kanunla ilgili bilgilendirme yapmak istedi de, biz mi kabul etmedik!?

Beklerdim ki; eğer bu konuda haksız bir kırgınlığı olsa da, şimdiye kadar uğramadığı derneğimize gelip çayımızı içsin, bir sunum yapmak istediğini söylemiş olsun. Çünkü gelen tekliflerin güncel olanlarını bugüne kadar hep değerlendirmişizdir.

Sn.Maşalacı’nın derneğimize yönelik açıklamaları basına yansımamış olsaydı, böyle bir cevap verme gereği duymazdım. Hem kamuoyu, hem Sn.Emrah Maşalacı polemikten uzak kalma yönündeki duygularımı anlayacak ama cevap verme hakkıma da saygı gösterecektir umudundayım.

Silivri SİAD tüm kişi, kuruluş, oda ve benzeri kurumlara aynı saygı, uzaklık ve mesafede kalmaya devam edecektir.

Kamuoyumuza saygılarımla bildiririm."

Hakan KOCABAŞ

SİLİVRİ SİAD                                             

Yön.Kur.Başkanı