Meteoroloji'den çamur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ''çamur yağmuru'' uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den çamur uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ‘’çamur yağmuru’’ uyarısı yapıldı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun belli bölgelerinde bu geceden itibaren ‘’çamur yağmurunun’’ görüleceği bildirildi.

Açıklamada, ‘’Afrika üzerinden gelen tozların bu gece saatlerinden itibaren batı kesimlerde zamanla iç kesimlerde etkisini göstermesi bekleniyor. Güneyli rüzgârlarla birlikte taşınacak tozun Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’da yer yer görüş kısıtlamasıyla birlikte çamur şeklinde yağışlara yol açacağı değerlendirilmektedir.’’ denildi.

Açıklamada ayrıca, ‘’çamur yağmurunun’’ 03.06.2014 21.00- 04.06.2014 23.59 tarihleri arasında görüleceği ifade edildi.

’’GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI’’

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni bir yağış uyarısında da bulunarak, Marmara ve Ege bölgelerinin bir kısmında bu akşamdan itibaren gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini belirtti.

Meteoroloji, ‘’Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de başlayacak olan yağışların gece boyunca devam edeceği, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak İzmir’in kuzey ilçeleri, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) , Çanakkale ve Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.’’ denildi. Yağışların 04.06.2014 12:00 - 04.06.2014 23:59 tarihleri arasında görüleceği kaydedildi.

’’FIRTINA’’ GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney Ege ile Batı Akdeniz’in kıyıları içinde fırtına uyarısında bulundu.

Açıklamada, ‘’Rüzgarın, Güney Ege ile Batı Akdeniz’in batısında yarın (04.06.2014 Çarşamba) sabah ilk saatlerden itibaren kuvvetini artırarak doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60/75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz ve balıkçılarımız olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.’’ ifadeleri kullanıldı.