Meteoroloji'den kritik uyarı: 16 ilde yoğun kar

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek. 16 ilde kuvvetli şekilde kar beklenirken, İstanbul'da kar önümüzdeki Pazartesi günü başlayacak.

Meteoroloji'den kritik uyarı: 16 ilde yoğun kar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul'da Pazartesi günü hava sıcaklığı 12 derece binden düşecek. Pazartesi gününden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

16 İLDE KAR YAĞIŞI

Meteoroloji'nin son raporlarına göre, bu gece başta Sivas, Kayseri, Kastamonu, Eskişehir, Ankara, Konya ve Gümüşhane olmak üzere 16 ilde kar yağışı görülecek.Kar yağışı gece yarısı başlayacak ve sabaha karşı etkisini arttıracak. Yurdun doğusunda Muş, Bitlis, Ağrı, Erzurum ve Erzincan hava durumu için kritik uyarı geldi; kar fena bastıracak.

Perşembe, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde) ile Sivas'ın doğusu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta yoğun kar bekleniyor.