Miniklere Erken Yeni Yılı Kutlaması

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi'nde okul öncesi atölye çalışmalarına katılan minikler Başkan amcalarıyla yeni yıl kutlamasında buluştu.

Miniklere Erken Yeni Yılı Kutlaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi minikleri yeni yıl kutlaması için Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda buluştu. Okul öncesi atölye çalışmalarına katılan üç, dört, beş yaş aralığındaki minikler ve aileleri eğlenceli bir etkinlikle yeni yıla erken girdi. Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleşen kutlamalara katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, miniklere hediyeler verdi. Başkan Işıklar ile birlikte yılbaşı pastası kesen minikler, noel bana ve çizgi film karekterleri eşliğinde dans edip oyunlar oynayarak yeni yıl kutlamasının keyfini çıkardı.

IŞIKLAR:“YAVRULARINIZI BİZE EMANET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yeni yıl kutlamalarına katılarak miniklerin heyecanına ortak olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Benimde bir torunum var. Allah çocuklarımızın hepsini bizlere bağışlasın, onlara güzel bir gelecek nasip etsin. Ben bunu yaşayınca gördüm emin olun insan dünyaya bir başka bakıyor onların gözlerindeki bakışı görünce. Derlermiş, umutsuzluğa düştüğünüz zaman bir çocuğun gözlerine bakın. Küçük şeyler ile mutlu olabilmeyi, istediği bir şey için ne kadar ısrarcı olabileceğini, heyecanı, umudu orada görürsünüz. Onların gözlerinde yaşam sevincini görürsünüz, inşallah o yaşam sevinci hiç bitmesin. Büyüdüklerinde, hayata atıldıklarında onlara güzel bir gelecek hazırlayabilelim. 2019 yılı inşallah bize böyle bir geleceği hazırlar. Biz de bunun için çalışıyoruz.  Ben bir belediye başkanı olarak kendi çocuklarım için, torunum için ne istiyorsam hepsi için aynı şeyi istiyorum. Daha dün duyduk çok gurur duydum, duygulandım. 39 ilçede bir araştırma yapmışlar İstanbul’un % 67’si İstanbul’u terk etmek istiyormuş. Yaşam sıkışmış, ekonomimiz kötü. Ama tek bir ilçe de Silivri’de %70’si memnun ki ben bunu da az buluyorum. Silivri’de yaşamaktan memnunuz. Emin olun 10 yıldır burasını beton yığınına çevirmemek için gökyüzünde sadece yıldızları görelim, betonu görmeyelim diye çalışıyoruz. Çok büyük bedeller de ödüyoruz, üzerimize de geliyorlar, sıkılıyoruz, üzülüyoruz,  gecelerimiz uykusuz da geçiyor ama bunların hepsine değer. İçinde bulunduğumuz salonlardan, daha 12 tane şehrin diğer mahallelerine de yapacağız. 500 km2 tarım toprağını neredeyse 30 tane Bakırköy’e eşit, biz bu toprağı sit alanı ilan ettirdik.

“EN BÜYÜK ZENGİNLİK BERABER, KARDEŞÇE YAŞAMAK”

Çocuklarımıza iş güç yaratacağız. Tarım Lisesi’ni ilk defa kurduk, adını dâhil bilmediğiniz meslekler için onları eğiteceğiz. Gıda teknolojilerini, geleceğin teknolojilerini kuracağımız üniversitede gelişeceğiz bu kentte. 4 tane üniversitelerimiz, gıda ve tarım teknolojileri üniversitelerini kuracağız. Bunların hepsi Türkiye’de ilk. Silivri Türkiye’nin göz bebeği haline gelecek. 2009’yılında nikâh salonumuz yoktu şimdi 4 tane var.  Tiyatromuz yoktu, müzemiz yoktu şimdi onu da açacağız. Bu çocuklar nerede gezecek, Silivri’nin geçmişini, kendi geçmişini bilmeyen geleceğini nasıl bilecek? İşte biz kültürle yaşayacağız, en büyük zenginlik kültür. Onlara yaşatacağız ki, sonra onlar iletebilsinler. Dayanışmayı, kaynaşmayı, birleşmeyi, umudu, beraber yaşamayı fakat siyasete ayrı bir şey olarak bakarak, kimmiş dini neymiş nerden gelmiş bunlara bakmadan, en büyük ideolojimiz ahlak, adalet, hakkaniyet! Burada böyle yaşamak istiyoruz. 2019 yılında daha güzel bir Silivri’ye, geleceğimize umutla bakacağımız bir Silivri’mize erişmemizi gönülden diliyorum. Burada görev yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, bu yavruları bize emanet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Biz de onlara gözümüz gibi bakmaya devam edeceğiz. Hepimize mutlu yıllar diliyorum.”