Modef Expo, Tasarımda Yenilikçi Üründe Güç Odaklı Fuar

İFOR Fuarcılık tarafından 10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında İnegöl Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek 'MODEF EXPO 2012', sektörün önde gelen yaklaşık 200 firmasını buluşturacak. Fuar, yerli firmaların uluslararası alanda, gerek yeni ticari bağlantılar, gerekse de tasarımları ile ön plana çıkmasını sağlayacak.

Modef Expo, Tasarımda Yenilikçi Üründe Güç Odaklı Fuar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İFOR Fuarcılığın düzenlemiş olduğu mobilya fuarları, İnegöl mobilyasının son 10 yılda gerçekleştirdiği atılımlar ve yakaladığı trend ile bölge ve ülke genelinde sektörün merkezi konumuna yükselmesinde etkin rol oynamıştır. Çağdaş ürün tasarımlarıyla imal edilen mobilyalar, mobilya fuarları ile dünyaya açılıyor.

İnegöl, 1960'larda, 20-30 kişinin çalıştığı işletmelerde fabrikasyon üretimle tanışmış, 1980'den sonra üretimin miktarı da çeşitliliği de artmış. İnegöl'ün % 65'ini oluşturan mobilya sanayi büyük bir gelişim süreci içerisinde. Yeni jenerasyonun ortaya koyduğu vizyon sonucu 2000'de 5 milyon dolar olan mobilya ihracatı, 2005'te 42 milyon dolara ulaştı. Modern tasarımlı ürünleri ve kalitesiyle dünya tarafından da fark edilen İnegöl mobilyası, AB ülkeleri başta olmak üzere 80 ülkeye, mobilya ihraç ediyor. Ayrıca Türk mobilya sektörü, 170 farklı ülkeye kendi markalarını ve kalitelerini kabul ettirmiş durumda.

Her geçen yıl daha kapsamlı ve yoğun katılımcı sağlayan mobilya fuarları, MODEF EXPO ile Türk mobilya sektörünü, dünyanın dört bir yanından gelen alıcılar ile buluşturacak. Fuarın 2012 yılı hedefleri arasında tasarım ve yaratıcılığın ön plana çıkarılması ile birlikte markalaşmaya destek olunması gerektiği yer alıyor. Bu yıl 25 bin ziyaretçi beklenen MODEF EXPO 2012 Fuarı'na, sektörün önde gelen çok sayıda firması ve markası katılıyor.

TÜRK MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI

MODEF EXPO 2012, sektörün ihracatına katkı yapacak, yerli üreticilerin uluslar arası alanda kendini ispatlamış profesyonellerle yeni ticari kapılar açmasını sağlayacak. Kalitesi, güveni, tasarımı ve yeni trendleri ile yabancı profes­yonellere kendilerini tanıtacak olan yerli üreticiler, ekonomik potansiyelin artması, yeni olanakların sağlanması yönünde önemli anlaşmalara imza atacak. Türkiye, kendi markalarıyla gelişmiş ülkelerde, tasarım, kalite, rekabetçi fiyatlar, satış öncesi ve sonrası sağlanan müşteri memnuniyeti ile günden güne artan bir başarı grafiği yakalamıştır.

Ev mobilyası, iç dizayn ürünleri; tekli, çiftli, üçlü kanepeler, koltuklar; yataklar ve geniş yelpazede birçok ürünün sergi­leneceği MODEF EXPO 2012 ile ziya­retçi ve katılımcılar sektördeki son geliş­meleri, yeni ürünleri yakından takip ede­bilecekler. Yeni iş bağlantıları kurabile­cekleri uygun bir platform olan, MODEF EXPO 2012 sektöre yön veren mobilya mağazaları; zincir mağazalar, toptan­cılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihra­catçı­lar, profesyonel satın alıcılar, bayiler, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya yan sanayi üreticileri ziyaret edecek.