Muhtar soruyor 'bu logarlar kimin..? '

Silivri Mimarsinan Mahallesi Alipaşa Caddesi üzerinde bulunan logar kapakları tehlike saçıyor. Muhtar Ertan Civaş, İSKİ ve Silivri Belediyesi yetkililerinin konuyla ilgilenmediklerini söyleyerek 'İSKİ diyor ki bizim değil, belediye diyor ki bizim değil, peki bu ölüm saçan tehlike kimin?' diye sordu.

Muhtar soruyor 'bu logarlar kimin..? '
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önce alt geçit tartışması yüzünden Silivri'de yaşayan vatandaşlara uzun süre trafik eziyeti çektiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi, şimdi de kapakları dahi açık bırakılan logarları kapatıp kapatmama kavgasına başladı. Mimarsinan Mahallesi Alipaşa Caddesi üzerinde bulunan logarlar, belediyelerin iş seçmeleri yüzünden etrafa mikrop saçmaya devam ediyor.

Yerden yükseklikleri bir metreyi bulan logarların çevrelerinin otla kaplanması da, bu ölüm çukurlarına uzun süredir bir önlem alınmadığını göstermekte.

 

TÜM ATIKLAR BURADAN GEÇİYOR

Mimarsinan Mahallesinde bulunan Alipaşa Caddesi çevresindeki lağım atık kanalizasyonu yetkililerce önlem alınmadığı için tehlike saçıyor. 15 binin üzerinde nüfusu bulunan mahallenin tüm atıklarının geçtiği kanalizasyon, Alipaşa Mahallesi’ne giden yol üzerinde bulunan İSKİ’nın Atık Toplama Merkezine bağlı. Atık Toplama Merkezine 100 metre mesafede bulunan ve kapakları açık bırakılan logarlar, o bölgede yaşayan vatandaşlar için adeta ölüm çukurunu andırmasına rağmen, uzun süredir hiç bir şekilde önlem alınmıyor. Etrafında uyarı tabelası dahi bulunmayan logarların küçük yaştaki çocukların oyun oynadığı alan içerisinde olması, tehlikenin ne derece ürkütücü boyutlarda olduğunu gösteriyor.

 

KAÇ KERE SÖYLEDİK

Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Ertan Civaş, mahallenin bu konudan çok rahatsız olduğunu, yetkililere defalarca iletilmesine rağmen önlem alınmadığı belirtirken; “Bundan 10 gün önce ben bizzat İSKİ’nin Silivri şubesine gittim ve bu konu ile bilgi verdim. Sonrasında bir vidanjör yolladırlar. Gelen araç bu benim işim değil diyerek gitti ve arkasından kontrol ekipleri geldi, onlar da burası belediyeye ait diyerek hiçbir işlem yapmadı. Sonra Silivri Belediyesi Fen İşlerine gittim. Oradan da ekipler geldi, fakat bu kanalizasyonlar bize ait değil, yağmur kanalizasyonu değil, bizimki hemen üst kısımda diyerek onlarda ilgilenmedi. Şimdi İSKİ diyor ki bizim değil, belediye diyor ki bizim değil, peki bu ölüm saçan tehlike kimin?” diyerek sözlerinin yetkililere ulaşmasını umduğunu dile getirdi. Son Baskı Gazetesi