Muhtarlara Genel Sağlık Sigortası bilgilendirmesi

Yeni düzenleme ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek üzere harekete geçen Silivri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdoğan Çakmak muhtarları ziyaret ederek bilgilendirdi.

Muhtarlara Genel Sağlık Sigortası bilgilendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Sağlık Sigortası kapsamında sosyal güvencesi olmayan herkesin güvence altına alınacağını hatırlatan Çakmak, düzenlemeden vatandaşların mağdur olmaması adına bilgilendirilmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Ailelerin Genel Sağlık Sigortası primlerinin kim tarafından ve ne kadar ödeneceğinin belirlenmesi amacı ile Gelir Testinin Ocak ayının sonuna kadar yapılması gerektiğini hatırlatan Çakmak, bu testi yaptırmayanların G3 statüsünde değerlendirilerek brüt asgari ücretin iki katından fazla olacağını ve kişi tarafından ödenecek aylık tutarın da 212,76 TL olacağını söyledi.

Yapılacak olan gelir testi ile SOYBİS ve sosyal incelemeler yolu ile ailelerin toplam gelirlerinin aylık ortalamasının tespit edilip kişi başına düşen sayısına bölünerek elde edilecek sonuca göre prim ödemesi sağlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çizelgesine göre kişi başına aylık geliri asgari ücretin üçte birinin altında olanların primleri devlet tarafından ödenecek, asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında olanlar aylık 35,46 TL, asgari ücret ile asgari ücretin iki katı arasında geliri bulunanlar 106,38, asgari ücretin iki katından fazla geliri olanlar ise aylık 212,76 TL prim ödeyecek.

Uygulama hakkında muhtarları bilgilendiren Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Erdoğan Çakmak, muhtarların köy ve mahallelerinde toplantılar düzenleyerek vatandaşları bilgilendirmelerini, testi yaptırmayanların re'sen sigortalanarak mağdur olabileceklerini belirtti.