'Onbeşliler' Silivri'ye geldi

Çanakkale Savaşı kahramanlarından "Kınalı Ali"nin memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinden 15 yaşındaki gençler, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'ye gitmeden önce Silivri'ye geldi.

'Onbeşliler' Silivri'ye geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale Savaşı sırasında 15 yaş ve üstünde eli silah tutan gençlerin cepheye gitmesi nedeniyle Anadolu'da yakılan "Hey Onbeşli" ağıdından yola çıkan Turhal Belediyesi, "Onbeşliler dedelerini Çanakkale'de ziyaret ediyor" sloganıyla düzenlediği Çanakkale gezisini bu yıl da sürdürüyor. Geçen sene 15 yaşındaki bin 300 genci Çanakkale'ye götüren belediye, bu yıl ise ilçede 15 yaşında olduğu belirlenen bin 200 genci Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'ye götürüyor.
Geziyle, gençlere Çanakkale ruhunun aşılanması hedeflenirken yolculuklarını sürdürmeye devam eden gençler bugün Silivri’ye gelerek sahili gezdi. İlk olarak sahilin kordon boyunda 3’lü sıra halinde dolaşan gençler sonrasın Atatürk Anıtı önünde toplanarak hatıra fotoğrafı çektirdiler ve Çanakkale yolculuklarına devam ettiler.
Silivriden.com