Ortodokslar'dan Işıklar'a Teşekkür Ziyareti

Yunanistan'dan gelen Rum Ortodokslar, geçtiğimiz ay Tarihi Sarnıç'ta gerçekleştirdikleri dini törene ev sahipliği yaptığı ve kültürler arası diyaloğu sağladığı için Başkan Işıklar'a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Ortodokslar'dan Işıklar'a Teşekkür Ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunanistan’dan gelen Rum Ortodokslar, geçtiğimiz ay Tarihi Sarnıç’ta gerçekleştirdikleri dini törene ev sahipliği yaptığı ve kültürler arası diyaloğu sağladığı için Başkan Işıklar’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.  

İlçede din ve kültür turizminin gelişmesi adına önemli adımlar atan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz ay Silivri’de bulunan tarihi sarnıçta dini tören gerçekleştiren yaklaşık 2000 Yunan konuğa ev sahipliği yapmıştı. Gerçekleştirdiği ev sahipliği için teşekkür eden Yunanistan’dan gelen Rum Ortodokslar, Işıklar’a hediyeler takdim etti. 

“GÖSTERDİĞİNİZ HOŞGÖRÜ BİZİ DUYGULANDIRDI”

Başkan Işıklar, Silivri Metropoliti Maksimos ve aralarında Yunanistan ulusal kanallarından 4E programcılarının da bulunduğu heyetle Kale Park Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Işıklar’ın gösterdiğini misafirperverliğe teşekkür eden Ortodokslar; “Bizim ailelerimiz de buradan göç etmiş. Yıllar sonra burada olmak çok güzel. Siz dostlukların pekişmesini ve kültürel kaynaşmayı sağladınız. Gösterdiğiniz hoşgörü bizi duygulandırdı” diyerek şükranlarını dile getirdi. 

IŞIKLAR; “SİLİVRİ İÇİN ÖNEMLİ BAŞLANGIÇLAR”

Yunanistan ulusal kanallarından 4E kanalına, Silivri Metropoliti Maksimos ile birlikte röportaj veren Başkan Işıklar; “Biz geçmişi değiştiremeyiz ama geleceği gurur duyacağımız bir şekle dönüştürebiliriz. Geçtiğimiz ay ilçemize yapılan ziyaret bizim için çok önemli bir başlangıç oldu. Aziz Nektasyus’un evinin yapımı için de çalışmalara başladık. Sadece Silivri’de değil, diğer mahallelerimizde de önemli tarihi eserlerimiz var. Sadece Silivri Belediyesi olarak değil, Yunan bilim adamları ve Patrikhane’nin de desteği ile daha geniş çalışmalar yapacağız. Girit Üniversitesi ile de önemli iş birliği çalışmalarımız var. Tüm kaynakları bir arada toplamaya yönelik çalışmaları başlattık. Büyük bir özveriyle, hep birlikte bu diyaloğu sürdürebilmek için çalışıyoruz” dedi.