Samsunlular'dan Keşkek Festivali

Silivri Samsunlular Derneği, 1.Geleneksek Keşkek Festivali için hazırlıklara başladı. 14 Mayıs'ta yapılacak festivalde keşkek dağıtımının yanı sıra Samsunlu sanatçılar konser verecek.

Samsunlular'dan Keşkek Festivali
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAMDER), bu yıl ilk kez Keşkek Festivali düzenleyecek. Geçtiğimiz yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Silivri Sahili'nde keşkek dağıtımı yapan SAMDER yöneticileri, geleneksel hale getirmek için festival düzeyinde organizasyon planladı. 14 Mayıs'ta Silivri Atatürk Meydanı'nda gerçekleşecek 1.Geleneksel Keşkek Festivali için hazırlıklara başlandı. Samsunlu sanatçılar Rahmi Aydın, Ahmet Ermiş ve Hüseyin Şimşek'in konser vereceği öğrenilirken, festival alanında düzenlenecek etkinliklerle eğlence zirve yapacak. Silivrili tiyatro sanatçısı Ali Solmaz ve ekibinin gösterilerinin yanı sıra, halk oyunları gurubu da sahneye çıkacak.

AHMET NEDİM BOZDAĞ ANISINA TURNUVA

Diğer yandan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle futbol turnuvası düzenlenecek. 2016 yılının son günü vefat eden Kasaba Taraftar Gurubu lideri Ahmet Nedim Bozdağ anısına yapılacak futbol turnuvası 13 Nisan'da başlayacak. Müjdat Gürsu Spor Tesislerinde oynanacak maçlardan sonra dereceye giren takımlar, ödüllerini 14 Mayıs saat 15.00'daki Keşkek Festivali'nde alacak.

AHÇIOĞLU: YOĞUN KATILIM BEKLİYORUZ

Silivri Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAMDER) Başkanı Bilhan Ahçıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çalışmalara başladıklarını belirterek, "Bu sene kapsamlı bir Keşkek Festivali düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz sene sahilde yaptığımız dağıtımda vatandaşlarımızın yoğun ilgisini gördük. Yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte aldığımız karar neticesinde festival yapacağız. Sanatçılarımız olacak, etkinliklerimiz olacak. Aynı zamanda rahmetli Ahmet Nedim Bozdağ anısına futbol turnuvası da yapıyoruz. Maçlar 13 Nisan'da başlayacak. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar başta olmak üzere tüm destekçilerimize teşekkür ederiz" dedi.