Samsunlular tek çatı altında toplandı

Uzun yıllar sonra Silivri'de dernekleşen Samsunlular, geçtiğimiz cumartesi günü açılış mutluluğu yaşadı. Kurdele kesim törenine katılan siyasiler, 'Hepimiz bir üzüm salkımının taneleriyiz' mesajları verdi.

Samsunlular tek çatı altında toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllar sonra Silivri'de dernekleşen Samsunlular, Cumartesi günü açılış mutluluğu yaşadı. Kurdele kesim törenine katılan siyasiler, "Hepimiz bir üzüm salkımının taneleriyiz" mesajları verdi.     

Silivri Samsunlular Derneği, Cumartesi günü görkemli bir törenle açıldı. Uzun bir süredir çalışmalarını tamamlayan dernek yönetimi, resmi açılışını, kesilen kurdele töreniyle tamamladı. Siyasetçilerin ve işadamlarının katıldığı programda birlik mesajları verildi.

Açılış öncesi davul ve zurna eşliğinde halay çeken Samsunlular, davetlileri oyunlarla karşıladı. Silivri Samsunlular Derneği Başkanı Bilhan Ahçıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Erkan Açıkgöz, Necati Erdoğan, Deniz Edis ve Mehmet Açıkgöz açılışa gelen misafirler ile yakından ilgilendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış programında, Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu teşekkür konuşması yaptı. Katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahçıoğlu, "Silivri'de yaşayan binlerce Samsunlu var. Yarısından çoğu birbirini tanımıyor. Bizler de bu düşünceyle istedik ki herkes birarada olsun. Tanışsın, kaynaşsın, dostluklar edinsin. Adetlerimiz, gelenek göreneklerimiz ve kültürlerimiz yaşasın. İnşallah bu amacımıza ulaşacağız. Bugün derneğimizin açılışına katılarak bizler onur ve şeref verdiniz" dedi.       

BIYIKLI: BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

İl dışında olması nedeniyle açılışa katılamayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın selamını ileten Belediye Başkanvekili Zafer Bıyıklı, birlik ve beraberliğe dikkat çekti. "Biz büyük bir aileyiz" mesajı veren Bıyıklı, "Bugün burada olmaktan mutluluk duydum. Bu tablo gösteriyor ki, gerçekten Silivri'de büyük bir aileyiz. İlçemiz bir kültür mozaiği. İnşallah derneğiniz hayırlara vesile olur" diye konuştu. 

DEMİRAL: BÖYLE BİR DERNEĞİ BEKLİYORDUK

AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral ise, Silivri'de Samsunlular Derneği'nin eksikliğine dikkat çekti. İlçede birçok hemşeri derneği bulunduğu fakat Samsunluların uzun seneler dernekleşemediğini hatırlatan Demiral, "Böyle bir derneği bekliyordum. Birçok hemşeri derneği var ama ilçede yaşayan binlerce Samsunlu olmasına rağmen dernekleri yok. Sanırım Tokatlılar nüfus sayısında birinci, Samsunlular ikinci. Bu kadar fazla nüfusa sahip bir yörenin dernekleşmesi inşallah hayırlar getirir" ifadesini kullandı. Demiral, dernek yönetiminde bayanlara da yer verilmesi gerektiğini kaydetti. "Kadının olduğu her yönetim, büyük işler başarır" diye konuştu.        

MEMNUNİYET DUYDUK

MHP İlçe Sekreteri Gökhan Daşgın da, Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu'na başarılar diledi. Hayırlı olsun dileklerini ileten Daşgın, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Semih Ayeş ise, dernekleşmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. 

KIRKICI: ÜZÜM SALKIMININ TANELERİYİZ

Silivri'de ilk defa yapılan Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali'nin fikir sahibi, Hataylı CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı da bir konuşma gerçekleştirdi. Silivri'nin kültür zengini bir ilçe olduğunun altını çizen Kırkıcı, "Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu girişiminiz inşallah başarılar getirir. Lokal ve kahvehanenin dışına çıkarsanız başarılı olursunuz. Kendi kültürlerine sahip çıkmayan insanlar hiçbir kültüre sahip çıkamaz. Samsunlular da kendi kültürüne sahip çıkacak, çocuklarına öğretecek ve anlatacak. Geçtiğimiz yaz ilk defa bir çalışma yaptık. Anadolu ve Rumeli Kültürleri'ni biraya getirdik. Artık Samsunlular da festivalimize katılmış oldular. Hepimiz büyük bir ailenin bireyleri olarak, üzüm salkımının taneleri misali Silivri'yi oluşturuyoruz. Bu zenginliğe Samsunluların daha da zenginlik kattığını düşündüğümü belirtiyor, saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.    

ESNAFIN BAŞKANLARI: HER ALANDA ARKANIZDAYIZ

Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, esnafın başkanları olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirttiler.Derneğin hayırlı olmasını dileyen başkanlar, birlik ve beraberliğin altını çizdiler. 

ERMİŞ: SAMSUNLU 'DA' DER, SİLİVRİLİ 'BE YAV'

Son konuşmayı yapan Samsunlu Gazeteci, Yörünge Medya Yönetim Kurulu Bakanı İrfan Ermiş ise "Samsun demek Atatürk demek, Samsun demek Türkiye demektir. Kurtuluş Mücadelesi Samsun'dan başlamıştır. İnşallah bu dernek, bu manevi hazla burada faaliyetlerini sürdürecektir. Kahvehane gibi durmayacaktır. Samsun insanı, konuşurken cümlelerin sonu 'Yapacağız da' diyerek 'da' ekler, Silivri insanı 'be yav' der. İşte zenginliğimiz budur, kardeşlik budur, kültür budur. Hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi. 

8 KÖŞE ŞAPKA VE ATKI HEDİYE EDİLDİ

Açılışa katılan davetlilere, Samsun yöresine ait 8 köşeli şapka ve Samsunspor atkısı hediye edildi.       

Silivri Belediyesi Başkanvekili Zafer Bıyıklı, MHP Genel Merkez MYK Üyesi Erdem Karakoç, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı ve Semih Ayeş, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral ve İlçe Yöneticileri, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Osman Umuç, Tamer Şişman ve Mutlu Bozoğlu, MHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Nurullah Arıkan ve Yönetim Kurulu, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan ve Samsunlular açılışa katıldı. 

Haberin foto galerisi için alternatif link

Haberin video görüntüleri için alternatif link