Samsunlulardan Silivri'ye 19 Mayıs Atatürk Hatıra Korusu

Silivri Samsunlular Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'nin öncülüğünde oluşturulan 19 Mayıs Atatürk Hatıra Korusuna bugün onlara çınar ağacı dikildi. İlçe Protokolünün de katıldığı ağaç dikme töreninde terör olayları nedeniyle ülke olarak en hassas günlerden geçtiğimiz şu dönemde böylesine anlamlı bir projenin hayata geçirilmesi ve bu projenin etrafından hiçbir siyasi ayrım olmadan tüm renklerin bir araya gelmesinin önemine dikkat çekildi.

Samsunlulardan Silivri'ye 19 Mayıs Atatürk Hatıra Korusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de Mimansinan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve halk arasında Samsunlular Mahallesi olarak bilinen bölgede bugün onlarca Çınar toprakla buluşturuldu.
Silivri Samsunlular Sosyal ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen, Silivri Belediyesinin yer tahsisi yaptığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de Fidan desteğinde bulunduğu  “19 Mayıs Atatürk Hatıra Korusu” fidan dikim töreni bugün gerçekleştirildi.
Programa Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, AK parti ve CHP’li Meclis üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, Muhtarlar, STK temsilcileri, Down Sendromlu Özel çocuklar ile vatandaşlar katıldı.

AHÇIOĞLU, TOPBAŞ VE IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİ
Radyo programcısı Kamil Bilici’nin sunumuyla başlayan program Kuranı Kerim Tilavetiyle devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelen Silivri Samsunlular Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bilhan Ahçıoğlu kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ahçıoğlu konuşmasında “Bir STK olarak göreve geldiğimiz günden bu yana sadece memleket derneği olarak değil, Silivri’de birçok alanda hayatına katkılar sağlayacak çalışmalarımız oldu. Bugün burada Silivri belediyesi ve İstanbul Büyükşehir belediyesinin katkılarıyla 19 Mayıs Atatürk Hatıra Korusu’nu oluşturmak için bir araya geldik. Burada gelecek nesillerimizin rahat bir nefes alabileceği ortamı sağlama hayaliyle yola çıkarken aynı zamanda Ulu Önderimizin ismiyle taçlandırmak istedik. Fidanları bizlere temin noktasında desteğini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a, yer tahsisi yapan Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar’a ve emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Atatürk Hatıra Korusu ilçemize hayırlar getirmesini dilerim ”dedi.

YER IŞIKLAR’DAN, AĞAÇLAR TOPBAŞ’TAN
Silivri Samsunlular Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Murat Sancak ta 19 Mayıs Atatürk Hatıra Korusu hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Sancak “Silivri Belediyesi tarafından 4620 Metre kare yer tahsisi yapıldığını, oluşturulan alanda yetişecek fidanların 6 yaş Çınar ağacı, boylarının 4/6 metre olduğunu, Fidanların İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hediye edildiğini ” belirtti.

KATKI SUNANLARA PLAKET VERİLDİ
Programda, bugüne kadar derneğe katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.
Plaket takdimi esnasında kürsüye gelen Siyasi parti temsilcileri, Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar ve Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar Silivri Samsunlular Sosyal ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

İLK DİKİLEN AĞACA SAKİNE BATURAY İSMİ VERİLDİ
Yapılan konuşmalar ve plaket takdiminin ardından katılımcılar hep birlikte davul zurna eşliğinde ağaç dikimine geçti. İlk dikilen ağaca Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığında karşılama heyetinde bulunan tek Türk kadını olan Sakine Baturay’ın ismi verildi.