Sanayi Bölgesine Cami yapımı için start verildi

Silivri Alipaşa Mahallesi sınırları içerinde kalan, Fabrikalar ve sanayi bölgesinin ihtiyacını karşılayacak olan cami yapımı için çalışmalar başladı.

Sanayi Bölgesine Cami yapımı için start verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Alipaşa sınırları içersinde bulunan fabrikalar, Silivri Sanayi sitesi ve çevredeki kuruluşlarda çalışanların ibadetlerini yapabilmeleri için Alipaşa Sanayi Bölgesi Cami Yaptırma ve Geliştirme Derneği’nin çabalarıyla çalışmalara geçtiğimiz günlerde start verildi.

“BÖLGEDE TEK CAMİ SIKINTISI VAR”

14 dönümlük yeşil alan içerisinde 6 dönümüne yapılacak cami Selçuklu mimarisiyle tasarlandı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Alipaşa Sanayi Bölgesi Cami Yaptırma ve Geliştirme Derneği başkanı Mesut Söylet “6 dönüm ibadet alanı 8 dönümü yeşil alan toplam 14 dönüm. Bu 6 dönümü Alipaşa’da tek cami sıkıntısı var. Yaz günleri dışarıda kılınıyor sıkıntı olmuyor ama kışın cemaati almıyor cami” dedi

“ÖZCAN BEYE ÇOK MÜTEŞEKKİRİZ”

“Alipaşa sanayi bölgesinde bir dernek kurduk” diyerek sözlerini sürdüren Söylet “ Ali paşa Sanayi Bölgesi Cami Yaptırma ve Geliştirme Derneği başkanı benim. Burada bu 6 dönümlük yerde bir cami yapmayı planlıyoruz. projesini Selçuklu Mimarıyla yapıcaz. Ruhsatını aldık belediyeden. Bu konu da Belediye Başkanımız Özcan Beye çok müteşekkiriz çok yardımcı oldu ve duyarlı davrandı. “

“BU MOLOZLARI TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR”

“Bu molozları temizlememiz gerekiyor. Bu pisliğin içine cami yapamayız. Bu konu da belediyeden yardım istedik, sağ olsunlar yardımcı oluyor ama döküm alanının uzaklığı belediyen imkânlarının yeterli olmamasına rağmen Başkan Yardımcımız Hasan Bey, Fen İşleri Müdürü Tuncay bey hassas davrandılar. 15 gündür ancak bu kadar temizlenebildi. Biz yaz bitmeden temel atmak istiyoruz.”

“PROJE GELECEĞE YÖNELİK HAZIRLANDI”

“Caminin planı hazır, Selçuklu mimarisi Yahya Karataşlı hazırladı. 600 metrekare, 2 katlı olacak, bodrum, giriş kat, üst katta hanımefendiler için yer olacak. Hazırlanan proje, bu günlerde bu bölgeye çok büyük gelecek ama ilerleyen zamanlarda Selçuklu planlı olduğu için sağında ve solunda batı tarafına doğru büyütülebilinecek. 1500 kişi namaz kılabilir, bölgedeki sanayicilerin fabrikada çalışanların yararlanabileceği bir cami yapacağız. “ ifadelerini kullandı.