Serin ve yağışlı hava geliyor

Türkiye'nin, bugün akşam saatlerinden sonra batı kıyılarından başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Serin ve yağışlı hava geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de kuvvetli (25-50 mm) olacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın yarın Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde; Çarşamba günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ile kuvvetli rüzgarın neden olabileceği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Serin ve yağışlı sistemin bu hafta Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri de yurdumuzun güneydoğu kesimi dışında büyük bölümünde etkili olmaya devam edeceği; hafta sonunda batı bölgelerimizde etkisini kaybedeceği, yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde etkili olacağı bekleniyor.
Hava sıcaklığının yarın yağışla birlikte batı bölgelerimizden başlayarak hafta sonuna kadar yurt genelinde 6 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor" denildi.