Sıcak hava ve nem bunalttı

Termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği Silivri'de nem oranı yüzde 65'lere kadar yükseldi. İlçeyi olumsuz etkileyen sıcak hava ve nemden bunalan vatandaşlar, çareyi sahilde denize girmekte buldu.

Sıcak hava ve nem bunalttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği Silivri'de nem oranı yüzde 65’lere kadar yükseldi. İlçeyi olumsuz etkileyen sıcak hava ve nemden bunalan vatandaşlar, çareyi sahilde denize girmekte buldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği Silivri'de nem oranı yüzde 65’lere kadar yükseldi. İlçede etkili olan sıcak hava ve nem Silivrililere zor anlar yaşattı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar çareyi sahile giderek denize girmekte buldu. Sıcak havadan nasibini alan hayvanlar da ağacın gölgesine sığındı.

Serinlemek için denize gelen bir vatandaş, “Nem çok fazla var o da bunaltıyor. Yine de biraz esinti var. Ancak evlerin içerisi felaket durumda. Ferahlamak için buralara geliyoruz, fazla spor yapmamaya çalışıyoruz. Dün ormanda koştum nemden mahvoldum. Evde de aspiratör ile serinlemeye çalışıyoruz. Çok fazla yağlı şeyler yemiyoruz, hafif şeyler yiyoruz. Nem yüzde 70 dediler benim tahminim hissedilen yüzde 80 falan. Dün yüzde 90 falandı, çok rahatsız ediciydi. Dikkat etmek lazım, bu havalarda hareket etmek yerine daha çok gölgelik alanlarda kalmak lazım” dedi.