Silivri Birlik'ten Bir Hak İhlali Daha

Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar başkanlığındaki İlçe İnsan Hakları Kurulu, Bedensel Engelli K.H. isimli vatandaşın şikâyeti üzerine yapılan inceleme sonucu Silivri Birlik bünyesinde faaliyet gösteren A-917 numaralı O.M isimli araç muavinin hak ihlali yaptığına karar verdi.

Silivri Birlik'ten Bir Hak İhlali Daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İlçe İnsan Hakları Kurulu’na yazılı şikâyet ile ihbarda bulunan Bedensel Engelli K.H. nın durumunun incelenmesi için konu İnsan Hakları Komisyonu’na sevk edildi. İnsan Hakları Komisyonu konu ile ilgili iddia sahibi Bedensel Engelli K.H. ile şikâyete konu olan A-917 numaralı araç muavini O.M ve konuya şahit olan yolcuyu dinledikten sonra hazırladıkları raporu İlçe İnsan Hakları Kuruluna sundu. Konuyu görüşmek üzere toplanan kurul, komisyon raporundaki ifadelere ve komisyon görüşüne dayanarak Silivri Birlik bünyesinde faaliyet gösteren A-917 numaralı O.M isimli araç muavinin hak ihlali yaptığına karar verdi.

Konu ile ilgili olarak Silivri Kaymakamlığı Resmi İnternet Sitesi’nde duyuru şu şekilde yapıldı:

İlçemizde toplu taşıma hizmetlerini yürüten ve Silivri Birlik bünyesinde A-917 numaralı araçta muavin olarak çalışan O. M tarafından, 13.04.2015 günü Tüyaptan-Silivri’ ye eşi ile birlikte yolculuk yapan K.H ‘ ye bedeni özrü olduğu için ayrımcı yaklaşımda bulunulduğu, muavin O.M’ nin kırıcı bir üslup kullanarak engelli vatandaşa olan görevini yerine getirmediği, her bireyin doğuştan sahip olduğu insanlık onurunun da ihlal edilerek, engelli vatandaşı rencide etmek suretiyle hak ihlali yapıldığına dair, İlçemiz İnsan Hakları Kurulunun 02.11.2015 gün ve 2015/2 sayılı kararıyla karar verilmiş olup, İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 13. maddesi gereğince Kamuoyunun bilgisine sunulur.